Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
ТОП-7 ідей для облаштування кухні

ТОП-7 ідей для облаштування кухні

15-11-2018

Затишна кухня – це не лише мрія кожної господині. Без перебільшення можна сказати, що це найголовніша кімната в домі. Саме тут відбувається безліч дивних і приємних речей: магія перетворення простих продуктів у неперевершені страви, традиційні сімейні обіди і тихі зустрічі з друзями. Як же створити у кухні затишну атмосферу?



Тематичний декор



Навіть для маленької кухні можна підібрати цікавий тематичний декор. Якщо мова йде про капітальний ремонт, то гарною ідеєю для облаштування стануть стилізовані шпалери або декоративна плитка. Коли ж ремонт на кухні не планується, оновити стіни у кімнаті можна за допомогою оригінальних трафаретів, тематичних наклейок, картин, панно чи фотографій. Головна умова – тематичний декор не повинен суперечити загальній стилістиці. Так, у кухонних приміщеннях, виконаних у класичному стилі, доречними будуть шпалери в пастельних тонах і натюрморти на стінах, а для кухні у стилі лофт – імітація цегли на стінах та металеві аксесуари.





Вбудована побутова техніка



Створити затишну атмосферу в кухні та забезпечити максимальну зручність у процесі приготування їжі – сьогодні це можливо завдяки вбудованій побутовій техніці. Мікрохвильова піч, посудомийна машина, духова шафа і навіть холодильник – за кухонним фасадом можна сховати будь-які побутові прилади, використавши при цьому кожний сантиметр вільного простору.





Мультиварка та інші практичні девайси



Сьогодні існує чимало практичних девайсів, які здатні не тільки полегшити процес приготування їжі, але й прикрасити інтер’єр кухні. Лідер серед сучасних кухонних девайсів – це мультиварка. Вона дозволяє готувати будь-які продукти будь-яким способом. Якщо ви вирішили купити мультиварку, то для неї варто підібрати оптимальне місце на кухні. Найкращим місцем для такої помічниці може бути столешниця, підвіконня чи спеціальна полиця у шафі. Головне, щоб вона завжди була під рукою та не заважала в моменти, коли вона не використовується.





Серед інших оригінальних гаджетів для кухні:



  • Принтер для створення малюнків на кавовій пінці – один із яскравих прикладів застосування комп’ютерних технологій на кухні, незвичайний девайс, який працює на основі 3D-друку і дозволяє перетворити звичайну каву на справжній витвір мистецтва.

  • Кавова машина та апарат для заварювання чаю – стильні девайси, які за короткий час дозволяють приготувати ароматні напої з вишуканим смаком.

  • Прес для м’яса – практичний гаджет, який дозволяє зліпити котлети та біфштекси ідеальної форми.

  • Електронна ложка – простий, але дуже зручний девайс, за допомогою якого можна виміряти вагу солі, спецій та інших продуктів, причому не тільки у грамах, але й і в унціях і каратах.


Якісний посуд


Сучасні господині використовують кухню не тільки як приміщення для приготування їжі. Саме тут збирається вся родина на обід чи на вечерю. Ось чому в процесі облаштування велику увагу варто приділити вибору посуду. Посуд на кухні має бути гарним і якісним. Адже, погодьтесь, у гарній тарілці і борщ смакує краще!


Ще один важливий момент – щоб досягти гармонії на кухні, посуд повинен відповідати інтер’єру приміщення. Так, ідеальним варіантом для інтер’єра кухні у стилі прованс стане фарфоровий посуд чи стилізований білий посуд з рослинним орнаментом. Тоді як для кухонних приміщень у стилі лофт або хай-тек варто підібрати скляний чи однотонний керамічний посуд, позбавлений будь-яких візерунків і орнаментів.



Квіти та зелень


Квіти та рослини – важлива умова комфорту у будь-якому приміщенні. Декілька незвичайних вазонів с квітучими рослинами на підвіконні допоможуть створити неповторну атмосферу довкола, а вашу кухню перетворити на затишний куточок у домі. Головне – використовувати для облаштування кухні тільки живі рослини.



Барна стійка замість обіднього столу


З практики застосування барних стійок в інтер’єрі кухні вже давно відомо, що вони можуть бути використані як зручна та оригінальна альтернатива обідньому столу. Переваги барних стійок в інтер’єрі кухні очевидні: цей стильний предмет меблів має зручну конструкцію, дозволяє зекономити вільний простір у приміщенні і відповідає вимогам сучасного життя. Найкраще барна стійка підходить для кухонь с великою площею. Також її розташування можливе у кухні, яка об’єднана з їдальнею або вітальнею.



Цікаві дрібниці


Якщо немає часу чи можливостей для радикальних змін, облаштувати інтер’єр кухні можна за допомогою цікавих дрібничок. Це може бути колекція фарфорових фігурок, вишуканий сервіз, аксесуари handmade, декоративні вази с фруктами, цікаві баночки для спецій та круп. А для господині, яка слідкує за порядком, справжньою знахідкою стане стильна система зберігання кухонного приладдя.


Отже, створити затишний інтер’єр кухні або оновити існуючий дизайн не так вже і важко. Головне – не боятися експериментувати і проявляти фантазію. Все у ваших руках!



На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини