Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Буряк посолодшає від солі, а від слимаків допоможе гірчиця

Буряк посолодшає від солі, а від слимаків допоможе гірчиця

05-06-2019
Чудо-препарати для городини можна знайти на кухні.

Складно уявити, але багато отрутохімікатів і промислових добрив можна з успіхом замінити звичайними продуктами з кухні. Зазвичай часник, кефір, гірчиця, сіль і цукор працюють не гірше покупних чудо-засобів. Розглянемо ситуації за яких ці продукти будуть корисними для городника.

Наприклад, ви помітили на плодах томатів ознаки фітофторозу. Рекомендовано підживити томати фосфорними і калійними добривами, хоча є спосіб набагато простіший.

Зробіть міцний сольовий розчин (100 г солі на 1 л води) і обприскайте ним ушкоджені кущі томатів. У результаті цієї операції ріст рослин припиниться, листя пожовкне і обпаде й усі сили підуть на визрівання плодів. Крім того, тонка сольова плівка, що утвориться на плодах після застосування розчину, зупинить поширення хвороби.

Щоб не вдаватися до таких екстремальних заходів можна провести профілактичну обробку томатів від грибкових інфекцій. З цією метою обприскайте кущики розчином кефіру, що перебродив (1 літр на відро води). Також непогано допоможе профілактична обробка томатів розчином йоду.

Ще одним народним засобом проти фітофторозу є настій часнику. Часник містить фітонциди, що вбивають спори цієї грибкової інфекції. Рецептів настою існує безліч, але смисл усіх їх один: береться певна кількість часнику, подрібнюється, заливається водою, якийсь час настоюється, потім робиться розчин яким обприскують томати або інші пасльонові.

Ось найшвидший рецепт: з часнику приготувати 150 грамів кашки. Для цього потрібно лише подрібнити на м’ясорубці кілька очищених головок. Розмішати часникову кашку у відрі води й залишити приблизно на годину. Настій розмішати, процідити і рясно обприскати кущі помідорів.

Але повернемося до солі. Вона може допомогти городнику і при інших проблемах. Так, якщо на початку літа підживити буряк розчином солі (30-50 г на відро води), коренеплоди завжди будуть великими і солодкими. Таке підживлення проводиться, коли буряк підросте й у нього з’явиться 7-8 справжніх листочків. Сольовий розчин при цьому потрібно лити не під коренеплоди, а трохи далі – на відстані 10 см, зробивши невеликі борозенки.

Щоб столовий буряк був солодким, не перетримуйте його на грядці. Збирайте буряк на зберігання приблизно одночасно з картоплею. Кормовий можна збирати пізніше.

А от з палею боротися допоможе цукор. Приготуйте густий цукровий сироп. Розлийте потрохи в пластикові пляшки і додайте по щіпці дріжджів. Обв’яжіть горлечка одним шаром бинту і прикопайте пляшки навколо грядок, які хочете захистити від шкідників. Горлечка пляшок повинні трохи визирати з ґрунту. Коли сироп почне бродити, паля почує запах і попадеться у вашу пляшкову пастку.

У дощову погоду частенько городникам досаждають слимаки. Вони псують листя і ягоди садової суниці, розносять сіру гниль та інші хвороби. Розбійничають шкідники, як правило, увечері, уночі або рано вранці. Вдень же вони «відпочивають» де-небудь у затінку: під дошками, у густій траві. Посипте місця скупчення слимаків сухою гірчицею.

Ви, напевно, вже підкопуєте картоплю. І приблизно знаєте, якого врожаю можна чекати цього року. Якщо він, за вашими розрахунками, буде невеликий, зробіть наступного року так. Підготувавши часниковий розчин (1 кг товченого часнику на 10 л води), потримайте в ньому посадковий матеріал близько 8 годин. Це дозволить, по-перше, знезаразити насіння, а, по-друге, стимулювати ріст картоплі в майбутньому. Досвідчені городники стверджують, що така обробка збільшує врожай на 30, а то й на всі 50 відсотків.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини