Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Що робити, якщо не здав ЗНО або недобрав бали?

Що робити, якщо не здав ЗНО або недобрав бали?

20-06-2019
Життя - це лотерея, яка складає різні і іноді найнесподіваніші "пасьянси".

Безнадійний трієчник створює нові продукти в бізнесі, а сумлінний відмінник просиджує штани в офісі. Хороший учень, незрозуміло чому, завалюється на легких питаннях, а трієчник чомусь справляється із завданням і успішно складає ЗНО.

Але хіба це означає, що життя закінчилося, і все пропало? Адже іноді таким чином життя просто дає нам нові або додаткові шанси.

Отже, які шанси є у абітурієнта, що не склав ЗНО, для того, щоб стати успішним студентом і не втратити ні хвилини дорогоцінних студентських років? Виявляється, що вони є, і їх чимало.

Шанс перший

Щоб вступити, для прикладу, на спеціальність «фармація» рівня бакалавр або магістр, потрібно здати ЗНО на досить високі бали. Зовсім інша справа рівень «молодший спеціаліст», де вимоги зовсім не такі високі. Однак, отримавши через два роки диплом «молодшого спеціаліста», наш, здавалося б, невдаха, потрапляє на ІІІ курс бакалаврату і нарівні зі своїми однокласниками продовжує навчання.

Тільки, на відміну від них, у нього в кишені диплом фармацевта відповідного рівня і законне право не тільки вчитися, але вже і починати працювати за обраною спеціальністю.

Шанс другий - робоча професія

Буває так, що балів не вистачає зовсім і рівень «молодший спеціаліст» теж не світить. Невже рік буде втрачений?

Зовсім ні. Існує дуже багато коротких, за термінами навчання, робітничих професій, близьких до обраної Вами спеціальності. Наприклад, робітнича професія «молодша медична сестра з догляду за хворими» і професія рівня «молодший спеціаліст» медсестринство.

Для вступу на навчання за робочою спеціальністю не потрібно здавати ЗНО або вступні іспити. Однак, провчившись від 3 до 6 місяців (в залежності від спеціальності), випускник з дипломом кваліфікованого робітника має право без ЗНО бути зарахованим на І курс зі скороченим терміном навчання освітнього рівня «молодший спеціаліст». А так як термін навчання для осіб з дипломом кваліфікованого робітника скорочується від 6 місяців до 1 навчального року, наш випускник вже не тільки на півроку обганяє своїх однокласників, а й отримує диплом, що дозволяє працювати за обраною спеціальністю.

Шанс третій - перевід

Буває так, що балів, отриманих при здачі ЗНО, недостатньо для поступлення на обрану спеціальність, але цілком вистачає для поступення на іншу, менш престижну, спеціальність вузу. Поступайте і наполегливо вчіться, бо після закінчення І курсу ви маєте абсолютно законне право перевестися на спеціальність, обрану спочатку. Хоча може виявитися, що і нова спеціальність не менш цікава.

Шанс четвертий

Окремо хочеться відзначити варіант вступу до внз Євросоюзу за програмою подвійних дипламів на території українського університету.

І повірте, це тільки маленька частина варіантів, можливих для абітурієнта, щоб не втратити рік і почати вчитися.

Головне - правильно вибрати вуз, що пропонує різноманітність спеціальностей, освітніх рівнів та моделей навчальної діяльності, при наявності яких жодна людина, що прагне здобути освіту, не залишиться поза навчальним закладом.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини