Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Вбивство Даринки Лук'яненко: підозрюваний ще у квітні задумав напасти на дівчинку

Вбивство Даринки Лук'яненко: підозрюваний ще у квітні задумав напасти на дівчинку

03-07-2019
У Реєстрі судових рішень з’явився детальний опис убивства Даринки Лук’яненко. У ньому зазначено, що підозрюваний Микола Тарасов вирішив спокусити малолітню дівчинку зі свого селища Іванівка Одеської області ще у квітні цього року.

Вбивство Даринки Лук'яненко: підозрюваний ще у квітні задумав напасти на дівчинку


Також документ містить моторошні подробиці вбивства. У ньому сказано, що підозрюваний душив дівчинку доти, доки вона не втратила свідомість. Потім він хотів накинутися на знерухомлену дитину, але зґвалтувати не зміг. Волонтери, які допомагали шукати Даринку, а тепер вивчають подробиці справи, упевнені, що злочин було сплановано до дрібниць.

«КРАПКА» продовжує шукати відповіді на запитання, чи знали батьки Тарасова про злочин сина і чи не могли вони допомогти йому замести сліди.

«Тепер зрозуміло, чому собака втратила слід у перший день пошуків»

Наприкінці минулого тижні на ТРК «Україна» вийшла програма «Говорить Україна», присвячена вбивству Даринки Лук’яненко. Одеські волонтери, які брали участь у пошуках Дарини і продовжують спілкуватися зі слідчими, незадоволені тим, як була зроблена передача. Кажуть, що багато важливих подробиць не було озвучено.

«Журналісти могли докопатися до істини, прояснити моменти, які досі незрозумілі в цій історії. Чому до фінальної версії шоу не потрапила історія про те, як мама вбивці на третій день побігла до психолога за довідкою про те, що її син несповна розуму? Які можуть бути сумніви в тому, знала вона чи не знала про злочин, якщо кажуть, що вона вночі бігала на ринок за оцтом? Ми ще раз їздили в село, говорили зі сторожем, і він розповів, що бачив, як жінка потайки перелазила через паркан і поспішала до своєї торговельної точки! Не треба бути експертом, щоб зрозуміти, що оцет міг перешкодити кінологам. Собака довела поліцію до входу у двір Тарасових, але втратила слід», – розповідали нам одесити.

Вони також впевнені, що злочин було ретельно продумано та сплановано.

“Як за 15 хвилин можна було все продумати?”

Детальний опис злочину ми знайшли в Реєстрі судових рішень.

Через необережність в одному з абзаців документа залишилося ім’я дівчинки, хоча й написане з помилкою: «Лукяненко Д. С.», в інших місцях вона згадується як «ОСОБА_2». Підозрюваний у вбивстві позначений у тексті як «ОСОБА_1».

Вбивство Даринки Лук'яненко: підозрюваний ще у квітні задумав напасти на дівчинку


За офіційною інформацією, у день убивства, 13 червня, підозрюваний був вдома один. Приблизно о 14:30 він побачив дівчинку, запропонував зайти до нього у двір. Даринка зайшла. Микола попросив зайти в будинок. Дівчинка відмовилась і вирішила повернутися на вулицю. Тоді Микола підбіг до неї, схопив за руку і почав насильно тягнути в будинок. Даринка закричала. Як писала «КРАПКА», цей крик почуло кілька сусідів.

Тарасов прикрив їй рота долонею, узяв на руки та заніс до підсобного приміщення, яке використовувалося як склад для товарів. Батьки Миколи торгували на ринку, їхній контейнер був розташований навпроти торгової точки мами Даринки.

Вбивство Даринки Лук'яненко: підозрюваний ще у квітні задумав напасти на дівчинку


Як зазначено в Реєстрі судових рішень, підозрюваний кілька разів ударив дівчинку кулаком у різні частини тіла. Потім схопив поліетиленовий пакет і почав її душити.

«Притискуючи рукою, насильно утримував потерпілу до того моменту, доки остання від недостатності повітря й кисню не втратила свідомість. Усвідомлюючи, що потерпіла жива і без свідомості, бажаючи реалізувати свій злочинний умисел на зґвалтування останньої, вирішив таким чином скористатися безпорадним станом потерпілої», – ідеться в документі.

Однак підозрюваний був фізично неспроможний зґвалтувати дівчинку. Зрештою він зважився на вбивство.

Як уже повідомлялося, Даринка була смертельно поранена в шию. Це сталось о 14:45. За 15 хвилин її тіло було скинуте в каналізаційний колодязь.

«Мотиви вбивці зрозуміти неможливо, хоча з’являються все нові версії. Наприклад, синові не подобалося те, як його батько хвалив Даринку, говорив, що він завжди мріяв про таку дочку. Це могла бути така дивна помста батькові, який мало приділяв йому уваги і бив у дитинстві. Але стає дедалі ясніше, що все було сплановано, – розповідали нам одеські волонтери.– Вбивця розстелив на підлозі картонні коробки, плед, які ввібрали кров. Потім усе спалив. Як за 15 хвилин можна було все продумати? Він використовував викрутку, щоб рана була невеликою, щоб не забризкати стіни. Він бив у шию, потім замотав голову Даринки пакетом, скотчем, щоб кров не розбризкувалася, а зціджувалася. Він прив’язав до ніг дівчинки п’ять великих каменів. Як він їх так швидко знайшов? Багато деталей вказують на те, що все було продумане».

Адвокат про відповідальність матері

Про те, чи можна притягнути матір вбивці, Марію Тарасову, до кримінальної відповідальності, ми поговорили з адвокатом адвокатського об’єднання «Климчук і партнери» Володимиром Воронцовим.

«Є стаття, яка передбачає покарання за приховування злочину, але під неї не потрапляють близькі родичі. Але одна річ – не повідомити до поліції, а інша – замивати кров. Утім за законом засудити матір за це не можна, навіть якщо знайдуться свідки і вони дадуть покази. Батьки можуть стати співучасниками, але лише якщо буде доведено, що вони знали про підготовку злочину й обіцяли допомогти синові приховати докази», – каже адвокат Володимир Воронцов.

Джерело статті: krapka.club

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини