Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
    У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

    Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

Новини
7 ВИДІВ ТІСТА НА ВСІ ВИПАДКИ ЖИТТЯ

7 ВИДІВ ТІСТА НА ВСІ ВИПАДКИ ЖИТТЯ

17-07-2019
1. Пісочне тісто

Складові:

2 ст. борошна;
150 г вершкового масла;
½ ст. цукру;
ванілін за смаком;
дрібка солі.

Приготування:

Змішай цукор, сіль, ванілін і борошно. Потім додай до них охолоджене і нарізане кубиками масло. Всі інгредієнти перетри до консистенції хлібних крихт. До отриманої маси поступово додай рідину і швидко, але плавно заміси тісто.

Не допускай, щоб розтануло масло. Після цього сформуй з тіста кулю і поклади його в холодильник на 30 хвилин. Потім розкачай корж, виріж з тіста фігури різними формами і розклади на деко. Випікати при температурі 180-200 градусів.

2. Бісквітне тісто

Складові:


180 г борошна;
4 яйця;
150 г цукру;
ванілін за смаком.

Приготування:

Для початку відокрем жовтки від білків. Білки збий міксером на найменшій швидкості і поступово додай до них цукор і ванілін. Потім, не припиняючи збивати, додай попередньо збиті жовтки.

Всип борошно, акуратно перемішуючи ложкою у напрямку знизу вгору. Готове тісто вилий в форму з високими бортиками, застелену пекарським папером. Випікати бісквіт в розігрітій до 190-200 градусів духовці 20-25 хвилин.

3. Тісто для пельменів

Складові:

500 г борошна;
2 яйця;
200 мл води;
1 ст. л. олії;
0,5 ч. л. солі.

Приготування:

Висип борошно в каструлю так, щоб вийшла гірка. Зроби в ній поглиблення і цівкою додай суміш з води, яєць і солі. Поступово замішай тісто по колу, в одну сторону.

При цьому постійно забирай борошно від країв до серединки. Чим довше ти будеш місити тісто, тим воно буде еластичнішим. Готове тісто потрібно залишити мінімум на 30 хвилин. Розкачай тонкий пласт, виріж чаркою заготовки, наповни їх начинкою і зліпи пельмені.

4. Тісто для піци

Складові:


2/3 ст. води;
1 ч. л. сухих дріжджів;
2 ст. борошна;
1 ч. л. солі;
1 ст. л. оливкової олії.

Приготування:

Дріжджі залий теплою водою і розмішай, щоб не залишилося грудочок. Додай до них борошно, сіль і заміси тісто. Вимішуй його близько 10 хвилин. Можеш додати ще борошна, якщо в цьому є необхідність.

Тісто має стати м’яким і еластичним. Змасти його з усіх боків оливковою олією і поклади в чисту велику миску. Накрий плівкою і постав в тепле місце на 1,5 години.

Потім розімни тісто, розділи на 2 однакові частини і сформуй кульки. Поклади їх на присипану борошном поверхню, накрий харчовою плівкою і залиш на 60 хвилин. Руками розтягни тісто до шару потрібної товщини. Виклади начинку і відправ в нагріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 10.

5. Листкове тісто

Складові:

300 г борошна;
150 г вершкового масла;
2-3 ст. л. молока (розчиненого водою);
1 ч. л. оцту;
1 яйце;
дрібка солі.

Приготування:

Половину борошна висип на суху поверхню гіркою. Зроби в ній поглиблення, додай туди яйце, оцет, молоко і сіль. Замісити тісто до утворення бульбашок. Вершкове масло наріж маленькими кубиками і додай в нього борошно, що залишилося.

Перемішай і заміси тісто. Це потрібно робити дуже швидко. Розкачай перший пласт тіста тонким шаром, в його середину поклади пласт з маслом і загорни у вигляді конверта. Розкачай тісто в напрямку від себе, присипаючи його борошном, склади втричі і прибери в холодильник на 30 хвилин.

Розкачай тісто ще 4 рази, після кожного розкачування складаючи тісто втричі і відправляючи охолоджуватися на 10 хвилин. Розділи тісто на частини, наповни начинкою. Випікати в заздалегідь розігрітій до 220 градусів духовці.

6. Млинцеве тісто

Складові:

2 ст. борошна;
5 яєць;
1 ст. л. олії;
2,5 ст. молока;
сіль і цукор за смаком.

Приготування:

Додай в каструлю яєчні жовтки, висип туди ж сіль і цукор і гарненько розітри. Потім додай молоко і перемішай. Всип борошно, додай олію і швидко збий рідке тісто.

7. Заварне тісто

Складові:

150 г борошна;
4 яйця;
100 г вершкового масла;
1 ч. л. цукру;
240 мл води;
дрібка солі.

Приготування:

Налий в каструлю воду, додай вершкове масло і щіпку солі. Після того як масло розтопиться, додай борошно, не перестаючи помішувати тісто. Завари його, зніми з вогню і охолодити до кімнатної температури.

Збий масу, по одному додаючи яйця. Стеж, щоб консистенція не була занадто рідкою. За допомогою кондитерського мішка або ложки виклади на деко заготовки потрібної форми.

Випікати в розігрітій до 220 градусів духовці 10 хвилин. Потім зменш температуру до 190 градусів і випікай ще 10-15 хвилин. Стеж, щоб тісто не підгоріло.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини