Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Консервуємо зелений горошок

Консервуємо зелений горошок

23-07-2019
У РОЗСОЛІ
На банку 0,5 л: 650 г горошку, 175 мл заливки.
Лущений горошок помити, бланшувати 1-2 хвилини, висипати в півлітрові банки й залити розсолом (на літр води – 20 г солі і 30 г цукру). Накрити металевими кришками, закріпити їх затискачами, щоб не впали під час кип’ятіння. Поставити в каструлю з розсолом тієї ж концентрації. Рівень розсолу повинен бути на 2-3 см вище кришок (банки закривають, щоб цукор та інші речовини не виварювалися). Коли вода в каструлі закипить, зменшити вогонь і варити на невеликому вогні 1,5- 2 години. Якщо розсіл википить, долити окропом. Банки обережно вийняти й закрити кришками.

В ПОЛОТНЯНОМУ МІШЕЧКУ
Молодий горошок висипати в полотняний мішечок, прокип’ятити в солоній воді 3-4 хвилини. Потім занурити в холодну воду, розфасувати в банки, залити підсоленою водою (на 5 кг гороху – 4 л води і 1 ст. л. солі) або томатним соком. Банки накрити кришками, стерилізувати годину. Вийняти й закрити кришками.

МАРИНОВАНИЙ
Стручки або зерна зеленого горошку замочити в холодній воді на 2-3 години. Потім бланшувати 1-2 хвилини, додавши дрібку лимонної кислоти. Викласти в банки: стручки горошку, гіркий перець (горошок) та гвоздику. Залити маринадом (на 1 л води – 40 г цукру, 100 г 9% -ого оцту). Стерилізувати півлітрові банки 15 хвилин, літрові – 25 хвилин.

СУШЕНИЙ
Горошок, насипаний на сито, занурити в каструлю з киплячою водою або бланшування (1-2 хвилини). Після цього промити в холодній воді. Потім знову опустити в киплячу воду на 1-2 хвилини. Після другого бланшування горошок розстелити тонким шаром у темному місці на полотно чи папір, щоб підв’ялювався. Підсушений горошок висипати на сито й сушити в духовці при 600С близько 12-14 годин. Потім помити й охолодити в темному місці. Через 8-10 годин знову поставити в духовку для подальшого підсушування. Сушений зелений горошок – оксамитовий, має матовий темно-зелений колір. Якщо він вийшов занадто світлим – недоварений. Потрібно збільшити час бланшування. Якщо всередині горошини є темна цятка – переварився. З 4 кг зеленого горошку отримують 1 кг сушеного. Зберігати його можна в мішечку тривалий час.
Перед вживанням сушений горошок слід залити окропом, а після набухання з нього готують страви, як зі свіжого.

СТЕРИЛІЗОВАНИЙ
Горошок помити під проточною водою і 2-3 хвилини бланшувати в підсоленій воді. Триваліша термічна обробка не рекомендується, оскільки зерна зморщуються, їх оболонка лускається, а крохмаль під час стерилізації переходить у розсіл, який стає каламутним і клейким. Горошок ще гарячим розкласти в банки й одразу ж залити гарячою водою, в якій він бланшувався. У воду потрібно покласти 3 г лимонної кислоти на 1 л заливки. Банки наповнити на 1 см нижче від верху й стерилізувати 80 хвилин. такі консерви із зеленого горошку можна використовувати для приготування м’ясних та інших страв або салатів.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини