Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
4 серпня – свято мироносиці Марії Магдалини. Як їй моляться, щоб здійснилося задумане

4 серпня – свято мироносиці Марії Магдалини. Як їй моляться, щоб здійснилося задумане

04-08-2019
Також їй моляться, щоб позбутися поганих звичок. Велика рівноапостольна свята мироносиця Марія Магдалина, прославилася в Церкві своею полум’яною і самовідданною любов’ю до Господа Ісуса Христа, була родом з багатого на той час міста Магдали, який знаходився в Галілейській області Палестини.

Євангеліє оповідає, що Марія Магдалина йшла за Господом, коли Він з апостолами проходив містами та селами Юдеї та Галілеї з проповіддю Божого Царства.

Марія Магдалина знаходилася і на Голгофі в момент розп’яття Господа. Коли всі учні Спасителя розбіглися, вона безстрашно залишалася разом з Богородицею і апостолом Іоаном.

Після страждань Христа, в перший же день тижня після суботи, Марія Магдалина прийшла до гробу дуже рано, коли було ще темно, щоб віддати останні почесті тілу Спасителя, умастити його, за звичаєм, ароматами, і побачила, що камінь відвалений від печери.

Марія Магдалина, змучена незнанням і сумом, стояла біля труни і плакала. Плачучи, вона нахилилася, заглянула в гробницю і бачить: на тому місці, де лежало тіло Ісуса, сидять два Ангела в білому одязі. Вони сказали їй, що Ісус воскрес. Також їй з’явився сам Ісус Христос. Сяючи щастям, відроджена до нового життя, Марія Магдалина побігла до учнів. «Я бачила Господа! Він говорив зі мною!» «Христос Воскрес! Він воістину Син Божий! Я бачила Господа» – це була перша блага новина, яку принесла Марія Магдалина апостолам, перша в світі проповідь про Воскресіння.

Апостоли повинні були благовістити світу, а вона благовістила самим апостолам.

Передання говорить, що в Італії Марія Магдалина прийшла до імператора Тиверія і розповіла йому про життя, чудеса і вчення Христа, про Його неправедне засудження іудеями, про малодушність Пілата. Імператор засумнівався в чуді Воскресіння і попросив доказів. Тоді вона взяла яйце, і, подаючи його імператору, сказала: «Христос Воскрес». При цих словах біле яйце в руках імператора стало яскраво-червоним.

Завдяки Марії Магдалині звичай дарувати один одному великодні яйця в день світлого Христового Воскресіння поширився між християнами всього світу.

Марія Магдалина служила Церкві, розділяючи з апостолами проповідництво. З Риму свята, вже в похилому віці, переселилася в Ефес (Мала Азія), де проповідувала і допомагала апостолу Івану Богослову в написанні Євангелія.

Саме тут вона, за переказами Церкви, вмерла і була похована.

В XI столітті при імператорі Льві Філософі (886 – 912) нетлінні мощі святої Марії Магдалини були перенесені з Ефеса до Константинополя.

Молитва святій Марії Магдалині

О, свята мироносице і всехвальна рівноапостольна Христова ученице Маріє Магдалино! До тебе, вірної і сильної заступниці перед Богом за нас, ми, грішні і недостойні, нині усердно прибігаємо і у сокрушенні сердець наших молимося. Ти в своєму житті перетерпіла страшні бісівські підступи та благодаттю Христовою визволилася від них. Молитвами твоїми і нас визволи від сітей бісівських, щоб неустанно у своєму житті ділом, словом, думкою і тайними помислами серця вірно послужили єдиному святому Владиці Богові. Ти більше всіх благ земних возлюбила найсвятішого Господа Ісуса і через все своє життя наслідувала його. Божественним навчанням і благодаттю не тільки свою душу годувала, але і багатьох людей від язичницької темряви до Христа приводила. Це убачивши, просимо тебе: випроси нам у Христа Бога благодаті, що просвічує і освячує, щоб, нею просвітлені, зростали у вірі і благочесті, в подвизі любові і самовідреченні, щоб служили ми ближнім в їх душевних і тілесних нуждах, пам’ятаючи приклад твого чоловіколюбства. Ти, свята Маріє, благодаттю Божою свято прожила життя на землі і мирно відійшла єси в небесні обителі. Моли Христа Спаса, щоб твоїми молитвами сподобив і нас неосудно звершити наше паломництво на цій долині сліз в мирі, в покаянні скінчити наше життя, у святості проживши на землі, сподобитися вічного блаженства на небесах і там з тобою і з усіма святими вихваляти Тройцю нероздільну, оспівувати єдине Божество, Отця, і Сина, і Духа Всесвятого на віки віків. Амінь.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини