Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Купуючи горошок, дивіться на дату консервації

Купуючи горошок, дивіться на дату консервації

05-08-2019
Нині зеленого консервованого горошку на полицях в магазинах вдосталь. Проте господині знають, що далеко не завжди він є зеленим… Якщо скляна банк, то очі бачать, що купують. А в металевій тарі нерідко можна придбати «кота в мішку» - горошок трапляється блідо-жовтий, коричневий, твердий, крохмалистий та солоний. Фахівці радять обирати продукт, виготовлений за Держстандартом (ДСТУ). До прикладу, норми стандарту не допускають, щоб у консерви з горошку входив замінник цукру аспартам, який, через низку обставин, може негативно відбиватися на здоров’ї людини. А ось у продукті, виробленому за ТУ, цей підсолоджував може бути присутнім. За правилами консервації банки повинні містити не менше 65-70% гороху і 30-35% заливки. Перевірити це нескладно.

Злегка потрясіть баночку: якщо вона гримить, як брязкальце – виробник явно заощадив на сировині. А якщо звук глухий і не булькає – все в нормі. При виборі горошку слід звертати увагу ще на деякі особливості. Зокрема, на склад продукту. Чим він коротший, тим краще: горошок, сіль, цукор і вода. Консервантів для виготовлення «зеленої консервації» додавати справді не потрібно. Якщо ж вони є, то це означає, щонайменше, що у виробника не все в порядку з обладнанням.

«Правильний» горошок виготовляють влітку

Консервований горошок буває різних ґатунків. Найкращим вважається «екстра», трохи поступаються йому «вищий» та «перший». Купуючи цей продукт, завжди дивіться на дату консервації. Якщо виробник використовував свіжий молодий горошок так званих лущильних та мозкових сортів, то на банці будуть набиті літні місяці (найкраще: кінець травня – початок червня). А ось восени та взимку горошок можуть приготувати лише зі старих розмочених бобів. На сучасних консервах цифри малюють фарбою, яка не змивається (зверху на жерстяній або на кришці скляної банки). Якщо ж вони видавлені – це означає, що виробник використовував старі технології, які визнані шкідливими. Допускаються різні відтінки гороху – від яскраво-зеленого до оливкового. Колір залежить від теплового режиму, якому піддавався продукт при виробництві. Заливка може бути і прозорою, і каламутною (так буває, якщо крохмаль потрапив із плодів у розсіл, і це не є дефектом). Але в ній не повинно бути сміття та шматочків стручків.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини