Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Сіль різних виробників різна на смак

Сіль різних виробників різна на смак

05-08-2019
- Виробляється декілька ґатунків солі – «екстра», «вищий», «перший» і «другий». Чим вищий ґатунок, тим більше в ній хлористого натрію і менше нерозчинних у воді речовин. Звісно, що високогатункова кухонна сіль солоніша на смак і біліша.

- Окремої розмови заслуговує сіль йодована. Нині це найдоступніший і ефективний засіб профілактики ендемічного зобу – захворювання щитоподібної залози. Отримують її просто: додають до звичайної кухонної харчової солі йодистий калій. Але при зберіганні вміст йоду в йодованій солі поступово знижується. Термін зберігання – шість місяців. Після цього вона перетворюється на звичайну харчову сіль. Зберігати йодовану сіль слід в сухому місці й у щільно закритому посуді.

- Для того, щоб зрозуміти, чи достатня кількість солі у страві, її потрібно охолодити. Якщо ви спробуєте їжу гарячою, то вона може видатися вам прісною.

- Якщо ви використовуєте солоний соус або майонез, то можна взагалі обійтися без солі.

- Коли варите суп, достатньо спробувати сам бульйон. Якщо вас все влаштовує, то й інші складові страви теж добре просоляться.

- Намагайтеся при приготуванні куштувати їжу лише декілька разів. В іншому випадку чутливість до солі притупляється.

- Рибу краще натирати сіллю перед готуванням, а не солити, як інші продукти (потрібно приблизно 3 ч. л. на кілограм). Якщо хочете отримати рибний суп без пересолу, то додавайте близько 4 ч. л. Солі для супу потрібно трохи більше, оскільки інші інгредієнти страви також забирають її частину.

- М'ясо не потребує багато солі. Саме тому з м’ясними стравами найчастіше виникають проблеми. Кількість «кам’яної» залежить від обраного способу приготування. Для запеченого м’яса потрібно приблизно 0,5 ст. л. на кілограм. Для стейку на відкритому вогні знадобиться 1 ч. л., для котлет достатньо і 0,5 ч. л. солі на 1 кг фаршу.

- Навіть солодку випічку солять. Це потрібно, щоб підкреслити солодкість і легкість тіста. Дрібки цілком вистачить. На 1 кг дріжджового тіста кладуть 2 дрібки. В листкове тісто, зроблене на основі вершкового масла, додають половину чайної ложки «кам’яної» на кілограм. Борошняні страви з м’ясними начинками будуть просолюватися рівномірно, якщо ви недосолите тісто, але пересолите начинку. Тобто, фарш потрібно солити сильно, тоді при взаємодії з майже прісним тістом вийде збалансований смак.

- Гречка має злегка солонуватий природний смак, тому її потрібно присмачувати мінімально – досить 0,5 ч. л. солі на 250 г крупи. На таку ж кількість рису потрібно більше «кам’яної» - приблизно1 ч. л. Будь-які страви, які готуються в бульйоні або воді й складаються з прісного тіста, солять на стадії закипання рідини. Для локшини потрібно на 1 л води – 1 ч. л. солі.

- Коли готуєте страву з баклажанів, то перед смаженням рясно посоліть олію. Вони вберуть потрібну кількість солі з олії. Картоплю солять, коли вона майже готова (приблизно через 15 хвилин після закипання води). На 1 кг картоплі знадобиться 0,5 ст. л. Овочеві соуси, томатну ікру, овочеві салати солять вже в готовому вигляді. Для 4 порцій гарніру з різних тушкованих овочів вам буде потрібно приблизно 10 г «кам’яної».

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини