Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Крохмаль печиво робить хрумким, а килими – чистими

Крохмаль печиво робить хрумким, а килими – чистими

02-10-2019
Крохмаль повинен бути на кожній кухні. А використовувати його можна не тільки для приготування страв.

ПЕЧИВО РОБИТЬ ХРУМКИМ, А КОТЛЕТИ – СОКОВИТИМИ. Крохмаль додають разом із борошном у всі види тіста. Він робить хліб і здобну випічку більш повітряною, печиво – хрумкішим, а бісквіт – сухішим і пишнішим. У разі виготовлення локшини крохмаль додають у борошно у співвідношенні 1:3. Котлети із цим продуктом соковитіші.

ЗАМІНЮЄ ШАМПУНЬ. Якщо ваш кошлатий домашній улюбленець замурзався, але у вас катастрофічно бракує часу, щоб його викупати, помийте його сухим методом за допомогою крохмалю. Втирайте його в шерсть і вичісуйте щіткою. Так само можна мити волосся.

ЧИСТИТЬ КИЛИМИ ТА М’ЯКІ ІГРАШКИ. Крохмаль допоможе вивести чорнильні плями на килимі. Крім того, він освіжить його, навіть якщо там немає плям. Просто перед тим як пропилососити килим, посипте його крохмалем і залиште на пів години.

За допомогою крохмалю можна почистити і будь-яку м’яку іграшку з плюшу або шубу. Треба втерти його, залишивши на кілька хвилин і почистити щіткою або пилососом.

ЗАХИЩАЄ БІЛИЗНУ ВІД БРУДУ. Аби постільна білизна, скатертини, чоловічі сорочки та інші речі не м’ялися і менше бруднилися, їх підкрохмалюють: після полоскання занурюють у крохмальний розчин (2-3 ст. ложки крохмалю розчинити в 0,5 л води, влити в 1,5 л киплячої води, варити кілька хвилин, розчинити в 5-20 л холодної води), а потім віджимають і сушать. Крохмаль під час варіння клейстеру й особливо у разі прасування частково розщеплюється та утворює на поверхні тканини тонку повітропроникну плівку. Саме вона захищає тканину від забруднень. Якщо таку білизну замочити, а потім прополоскати, більша частина бруду разом із крохмалем розчиниться у воді. Накрохмалена тканина краще блищить, якщо в крохмальний розчин додано трохи солі (на 10 л води 1 ч. ложка).
ЗВУЖУЄ ПОРИ І РОЗГЛАДЖУЄ ЗМОРШКИ. Для вмивання чутливої шкіри, схильної до подразнень, 1 ч. ложку крохмалю розчинити в ¼ скл. холодної води, додати 2 скл. теплої води. Маска для жирної шкіри: 1 ч. ложку крохмалю змішати з 1 ч. ложкою кефіру, 1 ч. ложкою солі, 1 ч. ложкою меду, добре перемішати. Нанести на обличчя на 10-15 хв. Зняти ватним тампоном, змоченим у теплій заварці зеленого чаю. Через 5 хв. вмитися прохолодною водою. Ця маска звужує пори й розгладжує шкіру.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини