Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Білокачанна капуста: кому можна, а кому - ні

Білокачанна капуста: кому можна, а кому - ні

31-10-2019
Білокачанна, червонокачанна, савойська належить до сімейства капустяних (хрестоцвітних), туди входять також броколі, брюссельська, цвітна, пекінська капусти і кольрабі. У всіх капустах досить велику кількість рослинного білка — від 1,8 до 2,5 г на 100 г продукту.

Це більше ніж в інших овочах і зелені. Крім того в них багато клітковини — від 2,5 до 3,5 г. Якщо щодня в раціоні буде 200 г однієї з капуст, ви отримаєте майже 1/3 частину добової потреби харчових волокон і 1/5 частину рослинного білка, - повідомляє ТСН.

КАПУСТЯНІ ВІТАМІНИ

Серед усіх капустяних найдоступніша білокачанна. Одна з її головних переваг — здатність добре зберігати в собі вітамін С тривалий час, протягом 7-8 місяців, з дуже повільною швидкістю зниження його концентрації до кінця терміну зберігання.

Така властивість є не у всіх овочів. Річ у тім, що вітамін С в білокачанній капусті присутній у формі аскорбігена, який майже не руйнується під час кулінарної обробки. Тільки приготування не повинно бути тривалим. Добре зберігається вітамін С і в квашеній капусті.

Білокачанна капуста, як і будь-які інші овочі, містить практично весь спектр необхідних організму вітамінів і мінералів. Але безумовно, забезпечити їхню необхідну кількість тільки капустою неможливо, та й сенсу немає, адже вживати тільки капусту дуже сумно, та й не всім вона підходить.

Ще одна перевага капусти — вона має вітаміни і мінерали, які накопичуються в більшій кількості, ніж в інших харчових рослинах. Наприклад, вітамін U, який має репаративні властивості, сприяє загоєнню ран, виразок, має антигістамінну дію, знижує виникнення алергічних реакцій.

ЯК НЕ КОРИСНА КАПУСТА, АЛЕ ЇЇ МОЖНА НЕ ВСІМ

Білокачанна капуста протипоказана людям, які страждають нирковокам'яною хворобою — вона багата пуринами. У свіжому вигляді не можна тим, хто хворіє панкреатитом. Під час загостреня виразкової хвороби шлунка чи дванадцятипалої кишки, коліту капуста перетворюється з ліків на подразливий фактор.

Також капуста містить гойтрогени. Це речовини, які є антагоністами йоду: вони перешкоджають його засвоєнню щитоподібною залозою. Однак, під час термічної обробки і квашення ці речовини стають неактивними.

Але і сиру капусту, навіть за наявності цих речовин, корисно вживати. Головне: не три рази на день, сім днів на тиждень.

Будьте здорові!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини