Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ВМІСТОМ КАЛІЮ, ЯКИЙ ВАЖЛИВИЙ ДЛЯ РОБОТИ СЕРЦЯ

ПРОДУКТИ З ВИСОКИМ ВМІСТОМ КАЛІЮ, ЯКИЙ ВАЖЛИВИЙ ДЛЯ РОБОТИ СЕРЦЯ

07-11-2019
Калій як незамінний мінерал, підтримує нашу електричну активність клітин. Саме тому потрібно звернути увагу на те, що ми вживаємо в їжу.

У ній мають бути присутні фрукти, овочі та білки, тоді организм буде отримувати цей потрібний елемент. “Я житомирянин” розкаже про ті продукти та напої, в складі яких знаходиться найбільше калію, - повідомляє izhytomyryanyn.

Калій допомагає передавати кисень в мозок, тому він знижує ризик сердечних захворювань. Також він виконує функцію контролю за скороченням м’язів та роботою нервів, що регулює кров’яний тиск. За даними Європейського агенства з безпеки харчових продуктів, рекомендованою добовою нормою калію для дорослої людини складає 3500 мг на добу.

ТЕ, ЩО МИ ЇМО ДУЖЕ ВАЖЛИВЕ

Наш організм буде працювати надійно, якщо ми будемо правильно обирати їжу. Якщо у вас є бажання бути здоровим протягом всього життя, вам потрібно організувати процес харчування так, щоб він відповідав вашим потребам. Серед найбільш поширених продуктів, в яких є калій, відмітимо авокадо, диню, шпинат та сік апельсину. Сюди, також, можна віднести і пиво, але тільки при умові, що його споживають помірно. Дослідження вчених довели, що пиво у невеликій кількості справляє позитивний вплив на серце та кровоносні судини.

ЯКІ ПРОДУКТИ ТА НАПОЇ РЕКОМЕНДУЄТЬСЯ ДОДАТИ У СВІЙ ЩОДЕННИЙ РАЦІОН?

АВОКАДО

У цьому фрукті дуже багато калію. Авокадо можна їсти у сирому вигляді та додавати у салат та бутерброди. Також його можна термообробляти. У одному плоді міститься 690 мг калію, а також велика кількість потрібних вітамінів А, С, В1, В2, В3, В6 та мінералів, таких як магній, кальцій, фосфор і залізо.

КАВУН

Ця гігантська ягода містить 90 відсотків води, тому він користується популярністю у спекотні дні, коли людям потрібно зволоження організму. У кавуні міститься приблизно 640 мг калію, завдяки чому, він впливає на регуляцію артеріального тиску.

ШПИНАТ

Шпинат - відмінне джерело калію. У нього вистачає і інших переваг для людини. Він містить лютеїн та зеаксантин, які добре впливають на очі, а також вітамін К, який потрібен кістковим тканинам. У шпинаті присутній натрій, який підтримує тиск на рівні норми, а ще вітамін А, що допомагає імунній системі.

СВІЖИЙ АПЕЛЬСИНОВИЙ СІК

У ньому немає жирів та холестерину, а багато у ньому вітаміну С. Також у ньому є гесперид - це антиоксидант, що міститься в цитрусових, який нормалізує артеріальний тиск. Пити сік апельсину можна після сніданку, який має складатися з каш або яєць. До їжі його пити не рекомендується, бо він негативно впливає на слизову оболонку шлункового тракту, що може викликати запалення.

ПИВО

Як вже було сказано вище, якщо пиво на 100 відсотків зроблено з натуральних інгредієнтів, таких як вода, хмель, злаки тощо, то воно надзвичайно корисне при умові помірного вживання. За допомогою його компонентів організм забеспечується вітамінами та мінералами, що потрібні йому для нормальної роботи. Таким мінералом, наприклад, є калій.

Продукти харчування й напої, у складі яких є калій, не тільки є корисними, а они ще й смачні, тому не забувайте про них, формуючи свій щоденний раціон.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини