Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Новорічне дерево. П'ять причин купувати справжню ялинку

Новорічне дерево. П'ять причин купувати справжню ялинку

19-11-2019
Купуючи природне дерево, ви не підтримуєте забруднення навколишнього середовища поліпропіленом, але обирайте лише ті ялинки, які мають бирки системи електронного обліку.

Напередодні Нового року усі метушаться, поспішають закінчити усі справи і повністю бути готовими до святкових днів. Комусь важливо, щоб усі традиції були витримані, комусь – щоб не було ніякої схожості з минулим роком.

Багато кому муляє питання, яку ялинку поставити вдома: справжню чи штучну?.. Для багатьох це питання естетики, а для когось – екології.

Маркетологи розхвалюють штучні ялинки, вказуючи на їх довговічність, міцність, естетичність і економічність. Але для балансу треба похвалити і природні ялинки.

То ж ловіть п’ять переваг на користь природного новорічного дерева.

1. Це традиційно

Очевидно, що ялинку ставлять за традиціями новорічних свят. Навряд чи полівінілхлорид або монофіламентні нитки, чи поліпропілен у формі ялинки буде даниною традиціям.

Тільки природне хвойне дерево створює атмосферу зимового свята, дарує неперевершений аромат та природну красу. Так-так, після штучних ялинок усі справжні дерева здаються не такими ж уже й гарненькими, бо вони і є не ідеальні, а природні. Все прямо як у людей.

2. Це органічно

У дім має потрапляти більше натурального, ніж пластикового чи поліетиленового. Купуючи природне дерево (хоч і зрізане) ви орієнтуєтесь на органічне, ви не підтримуєте забруднення навколишнього середовища поліпропіленом та іншими штучними речовинами. Рано чи пізно штучне дерево зламається, втратить свій блиск чи банально набридне. Після цього воно потрапить на десятки, а то й сотні років на смітник.

Природне дерево, за бажання, можна використати після свят як корм для тварин, паливо чи для рибництва. Звичайно, це досить символічне використання святкових «відходів», але це важливо для багатьох. Та навіть якщо справжня новорічна ялинка після свят потрапить на смітник, за 5-10 років від неї не залишиться й сліду.

3. Це національний товар

Ви бачили імпортну новорічну ялинку на базарі? Отож! Якщо ви купили природне хвойне дерево, то підтримали вітчизняного виробника. І не просто вітчизняного, а скромного сільського. Бо новорічні дерева вирощуються на плантаціях у лісогосподарських підприємствах. Купуючи ялинки, ви підтримуєте простих українців, які працюють далеко від великих міст, там, де роботи не так багато. На плантації, де зрубано дерева перед новорічними святами, вже наступного року будуть висаджені нові дерева для наступних свят. Хоча, якщо бути відвертим, для багатьох лісогосподарських підприємств вирощування новорічних ялинок – це більше соціальний проект, ніж заробіток. Так чи інакше, купуючи штучну ялинку, ви переважно підтримуєте економіку інших країн, зокрема Китаю.

4. Це товар подвійного призначення

Природне дерево – не обов’язково зрубане. Воно може бути і живе. Це ідеальний варіант. Ви маєте новорічне дерево у горщику з землею, яке можна висадити весною. З цим є більше клопоту, але ж і свято з природною ялинкою, та й дерево живе. У найбільш цілеспрямованих до старості може з’явитися власне зелене насадження.

5. Це пізнання нового

У світі немає двох повністю однакових природних дерев. Дітям у домі буде набагато цікавіше бачити кожного разу нові дерева різної форми, з іншими відтінками хвої та розміщенням гілок. Для когось це занадто банально, а для когось – пізнання природи. До того ж, українці на новорічні свята часто використовують як дерева ялини, так і дерева сосни і ялиці. Не кожен пересічний дорослий може розрізнити такі дерева, а для дітей – це вивчення природи.

Ну й найголовніше. Все, що написано вище, стосується лише легальної торгівлі новорічними деревами, які мають бирки системи електронного обліку і їх походження можна відслідкувати. Для цього можна скористатися мобільним додатком Ялинка.info або сайтом www.yalynka.info.

Якщо «ялинка» куплена на стихійному ринку без будь-яких документів і спеціального маркування, то це, на жаль, прямий удар для природи і прирівнюється до простого побутового жлобства.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини