Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Що треба знати про дезодоранти та антиперспіранти?

Що треба знати про дезодоранти та антиперспіранти?

12-12-2019
Що треба знати про дезодоранти та антиперспіранти?


На нашому тілі знаходиться близько трьох мільйонів потових залоз, що охороняють нас від перегріву та не тільки - частина шлаків, що накопичилася в організмі, теж виходить через піт.

Людина потіє не тільки коли їй пекуче, але і якщо вона нервує або у неї є порушення обміну речовин. Багато в чому запах поту залежить від того, як людина харчується, як часто вона миється та виконує інші гігієнічні процедури.

Щоби підвищене потовиділення і неприємний запах поту не псували життя нам і оточуючим, щоб наше тіло могло відчувати комфорт у будь-якій ситуації та при будь-якій погоді, створені численні дезодоранти й антиперспіранти.

Дезодоранти й антиперспіранти - у чому різниця?


На упаковках засобів проти поту ми бачимо різні написи - дезодорант, антиперспірант, або ж відразу дезодорант-антиперспірант, парфумований дезодорант. Виявляється, різниця не тільки в назвах, але й у способі впливу вмісту флакона на нашу шкіру та потові залози.

Дезодорант – це засіб, що знищує запах поту, але не запобігає його появі. До складу дезодорантів зазвичай входять антибактерицидні добавки, які знищують мікроорганізми і перешкоджають появі запаху. Дезодоранти не можуть вплинути на сам процес потовиділення, але можуть позбавити частини неприємних наслідків.

Антиперспірант – це засіб, що запобігає процесу потовиділення за допомогою блокування діяльності апокринних потових залоз (а саме вони дають неприємний різкий запах). Вхідні в антиперспіранти солі цинку й алюмінію ущільнюють шкіру, роблячи вужчими протоки потових залоз і тим самим зменшують потовиділення майже наполовину. Якщо ж до складу антиперспіранту входить триклозан, то він також впливає на мікрофлору. Дезодоранти-антиперспіранти сполучають у собі, як правило, властивості засобів першої та другої категорії.

Це важливо! Антиперспіранти не можна наносити на груди, спину, стопи й чоло.

Як вибрати парфумований дезодорант


Парфумований дезодорант – це не простий засіб особистої ігієни, що запобігає або знищує появу поту і його запах. Це так само альтернатива парфуму для денного використання, а тому підходити до його вибору потрібно особливо ретельно.

Парфумовані дезодоранти містять високу концентрацію спирту і не включають дезінфікуючих і бактерицидних добавок, тому справляються з неприємним запахом лише на короткий час. Цей вид дезодорантів рекомендується тим, хто потіє помірно, і має не дуже виражений індивідуальний запах. Парфумовані дезодоранти цілком можна використовувати без додаткового застосування туалетної води або парфумів, але якщо ви хочете в другій половині дня скористатися парфумами і точно знаєте, яким ароматом скористаєтеся, то зранку і вдень краще застосовувати дезодорант цієї ж парфумерної лінії. Таку можливість зараз дають дуже багато виробників.

Якщо ж ви не впевнені у своїх перевагах на вечір, то використовуйте дезодорант або антиперспірант без запаху.

Критерії вибору

Вибрати кращий дезодорант серед пропонованої розмаїтості буває непросто, тому варто пам'ятати кілька ознак по-справжньому якісного товару. По-перше, гарний дезодорант не тільки забезпечує свіжість на весь день, але також має тривалий антибактеріальний захист;

- по-друге, дезодорант повинен сприяти зволоженню шкіри, робити її м'якою та ніжною;

- по-третє, дійсно гарний дезодорант швидко поглинається і не залишає ніяких слідів ні на тілі, ні на одязі;

- по-четверте, за формою й розміром дезодорант має бути вам зручним - можливо, вам доведеться носити його в сумочці. Щоб правильно вибрати дезодорант, ви повинні обов'язково враховувати свій індивідуальний рівень пітливості та брати до уваги ситуації, у яких будете користуватися дезодорантами.

Це важливо! Завжди звертайте увагу на правильність написання назви на упаковці. Нерідко замість Rexona можна побачити, наприклад, Roxana, а замість Dove - Dave. За умови того, що практично повністю імітується оригінальна упаковка, відрізнити їх буває досить складно. Але при всій зовнішній подібності флаконів, вміст підробок непередбачений, тому що вони не проходили ніяких перевірок і тестувань. Бережіть своє здоров'я.

Види дезодорантів


Део-стік у порівнянні з іншими марками дезодорантів практично не залишає слідів і забезпечує чисте нанесення на шкіру. Зручна система дозування - механізм зі зворотним ходом - дозволяє ощадливо витрачати дезодорант. Део-стіки бувають різного розміру, у тому числі й зовсім маленькі, що дозволяє взяти такий дезодорант із собою, поклавши навіть у найменшу сумочку.

Пудра, що дезодорує, є кращою для людей з жирною шкірою. Пудра-дезодорант або тальк може стати гарною альтернативою звичайному дезодоранту в теплий літній вечір. Треба сказати, що цей метод запобігання появі запаху поту знали ще наші бабусі.

Део-крем без запаху найкраще використовувати людям, які страждають алергіями – адже часом саме ароматичні добавки є алергенами. Такий вид дезодоранту випускається в спеціальних флаконах з дозатором.

Дезодоранти-спреї най-більш популярні серед людей середнього і старшого покоління, тому що саме вони близько двадцяти років тому першими стали з'являтися в продажі в нашій країні. Ці дезодоранти мають найбільш освіжаючу дію та зручні тим, що ними можуть користуватися відразу кілька людей, тому що відсутній прямий контакт зі шкірою.

Део-гель має більш легку текстуру, чим део-крем, має тривалу дію, продається в таких же флаконах, що й део-стіки.

Рідше зустрічаються серветки, що дезодорують, і мило з ефектом, що дезодорує.

Правила застосування дезодорантів

1. Наносьте дезодорант тільки на чисту й суху шкіру. Якщо ви хочете протягом дня знову нанести дезодорант, необхідно обов'язково освіжити шкіру або, принаймні, видалити залишки колишнього дезодоранту (при відсутності води можете протерти пахви серветкою, що очищає або освіжає).

2. Волосся в пахвових западинах посилює утворення поту і неприємний запах. Тому його краще видаляти.

3. Не наносьте дезодорант на тільки-но поголені пахви - це може викликати подразнення; обполощіть шкіру прохолодною водою і почекайте хоча б пару годин перш ніж наносити дезодорант. У кожному разі після депіляції віддавайте перевагу дезодорантам, що не містять спирту, які не викликають почервоніння шкіри. Якщо ж застосування дезодоранту необхідно відразу після процедури гоління, то використовуйте ті дезодоранти, які містять у собі пом'якшувальні та протизапальні компоненти.

4. При підвищеному потовиділенні обмежуйте себе у вживанні пряних і гострих страв, не пийте багато кави та міцного чаю і не носіть одяг з вузькою проймою.

Це важливо! Антиперспірантами не можна користуватися щодня, тому що вони активно втручаються в роботу організму, закупорюючи пори і заважаючи природному процесу потовиділення. Для постійного застосування вибирайте засоби, де ця назва відсутня.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини