Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Готуємося до сезону: що потрібно зробити навесні в городі

Готуємося до сезону: що потрібно зробити навесні в городі

14-02-2020
Наближається весна, і городники все більше замислюються про те, які роботи на городі потрібно провести в першу чергу, а що можна зробити трохи пізніше. Фахівці склали список всіх робіт, щоб не упустити нічого важливо, і вирішили поділитися списком, щоб виростити хороший урожай.

Навесні роботи на городі починають з підготовки ґрунту. В залежності від того, який ґрунт і які грядки, то і роботи будуть різні. Якщо грядки високі, то потрібно внести органічні добрива і перекопати. Ці роботи проводимо за 2-3 тижні до посіву насіння, щоб земля настоялася, трохи осіла, а добрива рівномірно розподілилися.

Якщо ґрунт на городі кислий, то потрібно його зробити лужним. Виміряти кислотність можна звичайним лакмусовим папером. Якщо ґрунт кислий, то можна внести деревну золу, доломітове борошно або вапно.

Підготовка теплиці до нового сезону

На початку квітня, як тільки дозволить погода, потрібно зайнятися обробкою теплиці. Добре помити каркас, особливо в кутах, оскільки саме в них накопичуються шкідники та інфекції. Сам полікарбонат теж миємо. Для миття можна використовувати марганцівку, господарське мило або інші препарати.

Після обробки в теплиці перекопуємо ґрунт з внесеним перегноєм. Ці роботи проводимо за 2-3 тижні до посадки основної розсади. Після обробки в теплиці сіємо редис, кріп і цибулю на перо для ранньої зелені.

Посів сидератів на городі

На початку квітня також можна посіяти сидерати на городі. Сидерати насичують ґрунт мікроелементами і роблять його більш пухкий і повітропроникний. Зелень якраз встигне вирости до основного посіву овочевих культур.

Посів овочевих культур

Овочеві культури сіємо на готові грядки. Перед посівом насіння обробляємо і пророщуємо, щоб сходи швидше зійшли. Цибулю, часник також готуємо і садимо в строк. В основному посів насіння, сіянки та зубчиків часнику проводимо після 9 травня, коли пройдуть весняні заморозки.

Хочемо відзначити, що овочі радимо садити на городі по плану посіву, де дотримуються сівозміни і сприятливе сусідство. Цей план складаємо в лютому, коли на городі немає робіт.

Догляд за овочевими культурами, посадженими восени

Часник, цибуля, морква та інші овочі я ви посіяли на городі восени. Навесні за цими культурами потрібно доглядати. Навесні з настанням тепла прибираємо матеріал, яким прикривали грядки, де посіяний часник. Розпушуємо ґрунт і при необхідності поливаємо і підгодовуємо.

Підготовка картоплі перед посадкою

Картоплю навесні дістаємо з льоху і перебираємо. Перед посадкою обробляємо. При посадці в лунки додаємо деревну золу. Для цього золу розкидаємо по борознах, потім розкладаємо картоплю.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини