Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Дієта проти раку: не дай шансів ворогу!

Дієта проти раку: не дай шансів ворогу!

18-02-2020
Дієта з вживанням певних продуктів є важливою стратегією, яку ви можете використовувати, щоб знизити ризик захворювання на рак. Наприклад, рекомендовано щодня вживати не менше п'яти порцій фруктів та овочів і постійно контролювати свою вагу.

Крім того, дослідники знаходять, що певні продукти можуть бути важливою частиною протиракової дієти.

Хоча споживання продуктів для боротьби з раком не може гарантувати запобігання раку, правильний вибір продуктів може допомогти знизити ризик. Пропонуємо вам рекомендації щодо дієти, яка допоможе знизити ризики розвитку раку:

Їжте багато фруктів і овочів.
Фрукти і овочі містять вітаміни і поживні речовин, які, як вважається, знижують ризик деяких видів раку. Вживання великої кількості рослинної їжі також залишає мало місця для продуктів з високим вмістом цукру. Замість того, щоб «заправлятися» обробленими або солодкими продуктами, їжте фрукти та овочі на закуску.

Прекрасним прикладом «протиракового раціону» э Середземноморська дієта що пропонує продукти, які можуть профілактувати рак, орієнтуючись в основному на рослинні продукти, такі як фрукти і овочі, цільне зерно, бобові і горіхи. Середземноморська дієта передбачає використання більш «здорових» продуктів: оливкова олія замість тваринних жирів і риба замість червоного м'яса.

Пийте зелений чай.
Зелений чай є потужним антиоксидантом і може бути важливою частиною протиракової дієти. Зелений чай, може знизити ризики раку печінки, молочної залози, підшлункової залози, легень, стравоходу і шкіри. Дослідники повідомляють, що нетоксичний інгредієнт, який міститься в зеленому чаї, епігаллокатехін-3-галлат, діє проти урокінази (ферменту, необхідного для росту ракової пухлини). Одна чашка зеленого чаю містить від 100 до 200 мг цього протипухлинного інгредієнта.

Їжте більше помідорів.
Дослідження підтверджують, що антиоксидант лікопін, який міститься в томатах, може бути більш потужним, ніж бета-каротин, альфа-каротин і вітамін Е. Ликопинпов’язують із захистом від деяких видів раку, таких як рак простати і рак легень. Обов'язково термічно обробляйте помідори, так як цей метод вивільняє лікопін і робить його доступним для вашого організму.

Використовуйте оливкову олію.
Оливкова олія, що містить багато поліненасичених жирних кислот, широко використовується як для приготування їжі, так і для приготування салатів, соусів тощо. Дослідження показують, що рівень захворюваності на рак молочної залози в країнах Середземномор'я ( з високим споживанням оливкової олії) на 50 відсотків нижче, ніж в Сполучених Штатах.

На закуску - виноград
У червоного винограду є насіння, наповнені суперантіоксідантнимактивином. Цей «борець з раком» також міститься в червоному вині і соку червоного винограду. Він може забезпечити значний захист від деяких видів раку, хвороб серця та інших хронічних дегенеративних захворювань.

Рясно використовуйте часник і цибулю.
Дослідження показали, що часник і цибуля можуть блокувати утворення нітрозамінів, потужних канцерогенів, які націлені на кілька ділянок тіла, зазвичай на товсту кишку, печінку і груди. Дійсно, чим гостріше страва і чим більше в ній часника або цибулі, тим більше в ній хімічно активних сполук сірки, які запобігають раку.

Їжте жирну рибу.
Жирна риба - така як скумбрія, лосось, тунець і оселедець - містить омега-3 жирні кислоти, тип жирних кислот, який був пов'язаний зі зниженим ризиком раку простати. Якщо ви в даний час не їсте рибу, ви можете подумати про додавання її в свій раціон запобігання раку. Ще один спосіб додати омега-3 в свій раціон - льняне насіння.

Будьте активні і виділіть в своєму раціоні більше місця для корисних продуктів, що можуть знизити ризик захворювання на рак.

Автор статті: Наталя Усенко Центр громадського здоров’я МОЗ України

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини