Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

  • Поліція оголосила в розшук жінку з 5-річною донькою, які мали поїхати в Житомир
    Поліція оголосила в розшук жінку з 5-річною донькою, які мали поїхати в Житомир

    Коростенська поліція розшукує безвісно зниклих...

  • У Житомирі знайшли загублений телефон
    У Житомирі знайшли загублений телефон

    Телефон знаходиться в охоронця житомирського...

  • На Польовій у Житомирі стріляли
    На Польовій у Житомирі стріляли

    Територію біля одного під'їзду...

Новини
Яка хлібниця найкраща для тривалого збереження свіжості продукту

Яка хлібниця найкраща для тривалого збереження свіжості продукту

13-03-2020
Зараз в магазинах представлено безліч сортів хлібобулочних виробів. Багато господинь теж займаються випічкою хліба, не довіряючи купленій продукції або ж керуючись власним смаком. Термін зберігання хліба — від 12 до 48 годин. А щоб він залишався свіжим, потрібно правильно підбирати хлібницю, враховуючи матеріали її виготовлення.

До уваги господинь пропонуються хлібниці з дерева, нержавіючої сталі, керамічні хлібниці, вироби зі скла та пластмаси. Кожен із запропонованих варіантів має свої переваги і недоліки.

Хлібниця з дерева

Найбільшою довірою користуються хлібниці з дерева. Вони вважаються найбільш відповідними для зберігання хлібобулочних виробів. Але з часом дерев'яна поверхня розсихається, втрачається зовнішній вигляд виробу, а всередині навіть може завестися цвіль. Крім цього, деякі породи дерева навіть після обробки зберігають здатність поширювати свій запах.

Тому краще купити хлібницю, виконану з ясена, берези або липи.

Пластмасові хлібниці

Хлібниця з пластмаси відрізняється низькою вартістю. Вона невибаглива в догляді, легко піддається чищенню. Пластикові вироби бувають різних стилів і забарвлень, такий предмет ідеально впишеться в будь-який кухонний інтер'єр. До недоліків пластмасових хлібниць можна віднести відносну крихкість. Якщо модель виготовлена ​​з неякісного матеріалу, то хліб, який зберігається в ній, обов'язково придбає неприємний запах.

Господиням рекомендується перевіряти сертифікати якості на предмет використання харчової пластмаси.

Хлібниці з нержавіючої сталі

Хлібниці, матеріалом для виготовлення яких є нержавіюча сталь, не так давно з'явилися на ринку, та й на сучасній кухні. До безперечних переваг такого виробу відноситься його здатність надовго зберігати хліб свіжим і запашним. До недоліків можна віднести відносну дорожнечу.

Хлібниці керамічні

Керамічна хлібниця дуже практична, може виступати і в ролі декоративного елементу на кухні. Вироби з кераміки стали використовуватися порівняно недавно, але швидко завоювали симпатії господинь. Завдяки особливостям даного природного матеріалу, модель не вбирає запахи і протидіє розмноженню мікроорганізмів.

У такій хлібниці не заводиться цвіль, а хліб зберігає свіжість протягом більшого часу. До недоліків можна віднести її крихкість. Найменшого удару досить, щоб поверхня виробу покрилася тріщинами.

Вакуумна хлібниця

Ще один варіант нового і модного сучасного винаходу для зберігання продуктів. Хліб зберігає свіжість за рахунок вакууму. Спеціальний насос створює в хлібниці розріджене середовище, в якому продукти не окислюються, тобто не піддаються впливу мікроорганізмів, зберігають свої корисні якості. Ціна моделі досить висока. А з іншого боку, господиня може використовувати її не тільки для хліба, а й для інших продуктів харчування.

Це основні види хлібниць, представлені на сучасному ринку. Кращі з них — це ті, які відповідають своїм прямим призначенням.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини