Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
4 квітня — день святого Василя: історія, традиції та прикмети свята

4 квітня — день святого Василя: історія, традиції та прикмети свята

04-04-2020
У православному світі 4 квітня згадують Анкірського пресвітера священномученика Василя. Дата за народним календарем називається день Василя, Василь-капельник (або теплий), парник.

Ким був святий Василь?

Жив Василь в Малій Азії в провінції Галатія в IV столітті. Спочатку він присвятив своє життя лікарській справі, але пізніше був призначений у місто Анкіру на посаду пресвітера.

Вів запеклу боротьбу з язичниками і проповідував християнство. За це під час правління жорстокого імператора Юліана був підданий важким мукам.

Його шкіру порізали на ремені, але Василь стійко витримав таке випробування. Тоді розлючений правитель наказав колоти пресвітера розпеченими металевими прутами плечі і живіт.

Василь почав благати Бога, щоб він дарував йому вічний спокій. Господь почув його — весь в опіках і колотих ранах Василь солодко заснув і покинув земний світ.

Які на цей день існують традиції і обряди?

Слов'янські хазяєчки вставали рано вранці у день Василя, випікали пшеничні калачі у формі сонця і подавали їх на сніданок сімейству. Так приваблювали в сім'ю злагоду і мир. Вірили, що після сніданку такими калачами весь майбутній рік вийде прожити без проблем і турбот.

На Русі 4 квітня народні чаклуни і знахарі проводили обряди і вичитували змови на захист будинків від пожеж, бід і нещасть. Жінкам сьогодні рекомендується виконувати ритуали для продовження молодості і залучення краси.

Сьогодні народні магічні обряди допоможуть вам здійснити заповітні бажання

Будь-яка людина має заповітну мрію, і, звичайно ж, кожна хоче, щоб вона скоріше здійснилася. Але не завжди виходить так, як ми хочемо, і на шляху до цілей зустрічаються деколи дуже складні перешкоди.

Щоб реалізувати свої мрії, пропонуємо скористатися магічними народними ритуалами. Але виконуючи їх, дуже важливо правильно налаштуватися. Своє бажання формулюйте чітко і щиро вірте, що воно збудеться.

Ритуал зі свічками

Виконувати його треба в вечірній час. Придбайте в церкві свічку, краще беріть тонку і не велику, щоб вона прогорала швидше.

1. На чистому аркуші паперу напишіть своє заповітне бажання і покладіть в центрі столу.

2. Підпаліть свічку, і встановіть її зверху паперу прямо на написані рядки. Свічку вам доведеться весь час тримати рукою, користуватися у даному разі свічником не можна.

3. Як тільки воскові краплі почнуть капати на папір, скажіть замовний текст:

«Як цим воском свічка час відміряє, так і моє бажання наповнює сенсом. Коли свічка до кінця прогорить, моє бажання здійсниться, і кожен день мого життя щастям наповниться».

4. Маленький недогарок, який залишився загорніть в листок з написаним бажанням, і сховайте в затишному місці, де ніхто крім вас не знайде.

5. Коли бажання здійсниться, спаліть цей паперовий згорток і обов'язково подякуйте за допомогу Всесвіту.

Ритуал на сонці

Слов'яни твердо вірили, що у день Василя саме небесне світило допомагає виконувати мрії людей. Потрібно лише відшукати відкритий простір, повернутися обличчям до сонця і сім разів повторити замовні слова:

«Як ясне сонце по небу пливе, так світові своє світло і тепло роздає. Темні сили воно виганяє і сніг після довгої зими розтоплює. Від сонячного світла сходить крига, від його тепла все живе в зростання йде. Ясне сонце по небі пропливає і собою мою мрію (виголосити своє бажання) зігріває. Як вірно, що вранці сонце знову на небо зійде, так і моя мрія заповітна від його світла розквітне. Червоне сонечко, по небу пливи і мою мрію скоріше здійсни. Амінь».

Погодні прикмети на 4 квітня

Рано вранці 4 квітня поспостерігайте за висхідним сонцем. Якщо біля нього видно червоні кола, отже, майбутній літньо-осінній період очікується багатим на врожай.
У найближчі дні чекайте весняний теплий дощ, якщо сьогодні пливуть по небу сині хмари.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини