Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
6 ознак того, що вам необхідна термінова консультація кардіолога

6 ознак того, що вам необхідна термінова консультація кардіолога

19-04-2020
Кожна четверта жінка, старша за 35 років, помирає через хворобу серця. Як зазначають фахівці ВООЗ, попри те, що найвищому ризику піддаються жінки протягом перших 10 років менопаузи, хвороби серцево-судинної системи "молодшають". І уважне ставлення до свого серця варто проявляти вже у 20 років. Ми зібрали 6 ознак того, що вашому серцю потрібна термінова допомога. Не пропустіть їх!

Набряки

Якщо ви помічаєте у себе набряки ніг і особливо гомілок, зверніться до лікаря якомога швидше: це може бути проявом збоїв у роботі серцевого клапана. Накопичення рідини може сигналізувати про застійну серцеву недостатність, коли ваше серце не може впоратися з перекачуванням крові, інформує Ukr.Media.

Головний біль

Сильний і регулярний головний біль — привід звернутися до лікаря, оскільки він може передвіщати інсульт або аневризму. Крім того, головний біль, особливо у поєднанні із запамороченням, може вказувати на проблеми з серцем. Якщо ж головний біль супроводжується слабкістю — такою, яка часто спостерігається під час грипу — треба терміново бігти до кардіолога: це може свідчити про те, що серце не може виконувати свою роботу і кров не насичена киснем у належній мірі.

Біль у шлунку

Одна з найпоширеніших причин пізньої діагностики серцевого нападу у жінок — впевненість пацієнток у тому, що він проявляє себе болем в області серця. Між тим, біль в області шлунку, що нагадує прояв гастриту — один із найпоширеніших симптомів хвороби серця. Якщо ви часто відчуваєте печію або біль та печіння у ділянці живота, перевірте ваше серце. Можливо, це врятує вам життя.

Непритомність

Непритомність — прояв різко зниженого артеріального тиску — також може бути симптомом проблем із серцем. Зокрема, таким чином може проявлятися розлад у роботі мітрального клапана. Швидше за все, вам немає про що хвилюватися, якщо напад непритомності був поодиноким. Але у випадку повторюваних втрат свідомості обов'язково зверніться до лікаря.

Запаморочення

Ще один симптом, який можна проігнорувати, якщо запаморочення трапляються нечасто. Але якщо вони стають регулярними, варто звернутися до лікаря: це може бути пов'язано із засміченням артерії або збоєм у роботі серцевих клапанів.

Відчуття стискання

Ще один випадок, коли прояви серцевого нападу виявляються аж ніяк не в області серця: багато пацієнтів, які пережили серцевий напад, відзначали, що ще до нього відчували тиск у верхній частині спини. Пам'ятайте: якщо ви відчуваєте, що на верхню частину вашого тіла щось ніби тисне — обов'язково зверніться до лікаря!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини