Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Як впоратися зі стресом, не вдаючись до пігулок

Як впоратися зі стресом, не вдаючись до пігулок

29-04-2020
Якщо ви часто відчуваєте занепокоєння, пропонуємо вам не витрачати свої нерви даремно.

Сучасна людина змушена постійно перебувати у стресі, який за останні десятиліття став фоновим станом нашого буття. Мало кому вдається абстрагуватися і зберігати спокій, не дивлячись ні на що. Адже стрес, підвищене занепокоєння і тривожність не проходять безслідно. Вони відбиваються на емоційному і фізичному здоров'ї.

Штучні антидепресанти — теж не панацея, оскільки мають побічні ефекти, а подальше припинення їх вживання має деякі складнощі. Саме час звернутися за допомогою до природи, адже це джерело необхідних корисних ліків на всі випадки життя.

Валеріана

Валеріана — один із найпопулярніших народних заспокійливих засобів. Є натуральним снодійним, володіє заспокійливим ефектом. Добре поєднується з ромашкою, м'ятою та іншими седативними травами.

Ромашка

Ромашка допоможе, якщо ваша тривожність не переросла в хронічну. Вона має речовини, які заспокоюють рецептори головного мозку — такий собі природній легкий психотропний засіб. Дослідження показали, що тривале вживання настою ромашки (кілька тижнів) заспокоює психіку, а ефект триває ще мінімум тиждень після закінчення вживання.

Зелений чай

Зелений чай знижує рівень тривожності в організмі, не маючи седативної дії. До його складу входить кофеїн, який надає нам бадьорість і не викликає нервовості. Таніни, які в ньому містяться, мають м'яку дію на нервову систему.

Лаванда

Завдяки маслам, що містяться в лаванді, можна заспокоїти збуджену нервову систему і усунути проблеми з порушенням сну. Це найбезпечніший антидепресант — лаванда допомагає позбутися від відчуття страху та тривожних станів. Спектр її дії не обмежується ароматерапією — на її основі роблять таблетки, її можна вживати як чай або робити відвари, а також використовувати в кулінарії.

Меліса

Меліса у невеликих дозах відмінно справляється зі станами тривожності і підвищеного занепокоєння, стресами, знімає головний біль. В народі її ще називають «жіноча трава», бо вона здатна нормалізувати гормональний фон жінок, зменшує дратівливість при ПМС, адже саме його порушення найчастіше провокує підвищену тривожність у жінок.

Собача кропива

Собача кропива має прекрасну заспокійливу дію при нервових розладах, вегетосудинній дистонії, безсонні та істерії. Ще в 30-х роках було встановлено, що седативний вплив собачої кропиви на організм людини в півтора раза сильніше, ніж тієї ж валеріани. Заготувати собачу кропиву можна і самому в період з середини червня до кінця серпня — але пам'ятайте, що в рослині особливо цінна її верхня частина з листям і квітками довжиною до 40 см. Рослина висушується — в такому вигляді вона зберігає свої лікувальні властивості близько трьох років.

М'ята

М'ята не лише відмінно справляється з дратівливістю і тривожністю, але і стимулює втрату ваги, допомагаючи схуднути. Вже один цей факт може підняти нам настрій і зменшити стан тривожності. Завдяки своєму складу вона здатна нормалізувати роботу нервової системи. Її лікувальний настій допомагає справитися з підвищеною тривожністю, занепадом сил, дратівливістю. Своєму приємному аромату і прохолодному смаку вона зобов'язана великій кількості ментолу у своєму складі.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров'я.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини