Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Як приготувати смачний шашлик не виходячи з дому без використання мангалу

Як приготувати смачний шашлик не виходячи з дому без використання мангалу

01-05-2020
Ніщо не зрівняється за смаком з м'ясом, приготовленим на багатті, просоченим легким димком і найніжнішим ароматом східних спецій. Сама атмосфера приготування шашлику на природі сприяє появі звірячого апетиту і особливого настрою під час трапези. Проте в домашніх умовах теж легко можна приготувати шашлик, який не відрізнятиметься ні за запахом, ні за смаком від того, що звикли їсти на дачі або на пікніку.

Свинина на подушці з цибулі

Для приготування цього нескладного і бюджетного шашлику в духовці потрібно багато цибулі і багато м'яса. Бажано брати з розрахунку 1/1. Наприклад, 1 кг свинячого ошийка і приблизно стільки ж цибулі. Оцет, оливкову олію і воду також брати в рівних частках — 3 ст. л. яблучного 9 % оцту і стільки ж води і оливкової олії. Спеції, сіль і перець за смаком.

Секрет такого шашлику в тому, що спочатку великі «шашличні» шматки свинини діляться своїм соком з цибульними кільцями без будь-яких добавок. Годину під плівкою і 2 години в холодильнику — саме стільки їм потрібно побути разом.

Через 3 години до них додаються спеції, оцет з водою. Все це ретельно перемішується і відправляється на 2-годинний відпочинок.

В рукав для запікання спочатку викладається вся цибуля (її краще трохи вичавити), а потім поверх неї шматки м'яса. Запікати як зазвичай при температурі 190-200 градусів 45 хвилин. У самому кінці цього часу можна розкрити рукав і дати м'ясу підсмажитися. Але це на любителя.

Замість шампурів дерев'яні шпажки, а в іншому все як на природі

Куряче філе або курячі крильця? А може, соковиті стегенця курчат? У цьому рецепті суттєвої різниці немає. Головне — дотримуватися пропорції: на 1 кг м'яса потрібно 0,5 кг соковитих помідорів, 200 гр. болгарського перцю, 0,5 кг ріпчастої цибулі.

Для маринаду знадобиться 4 ст. л. гірчиці, 5 ст. л. майонезу, сіль і спеції за смаком, 2 ст. л. соняшникової олії. Питання з перцем чилі — на розсуд кухаря.

Куряче м'ясо повинно маринуватися в такому соусі приблизно 3-3,5 години. Кульмінацією приготування такого шашлику стане нанизування всіх інгредієнтів на дерев'яну шпажку. Помідори, перець, цибульні кільця і м'ясо хаотично чергуються.

На деко вистилається пергаментний папір, на який ставлять дерев'яні шампури. У духовці такий шашлик готується до утворення ніжної рожевої скоринки. Протягом готування доведеться пару раз крутити шампури. Все як на природі!

Баранина в баклажанному човнику

Ця грузинська страва стане прикрасою будь-якого святкового столу, а звичайна вечеря перетвориться в царську трапезу. При цьому на його готування піде не більше двох годин і мінімум інгредієнтів.

Готувати такий шашлик — одне задоволення. Спочатку дрібні шматки баранини маринують протягом години в традиційному маринаді з солі, спецій, оцту і води з олією. Потім розрізають великий баклажан вздовж, але не до кінця. Ці дві недорізані половинки необхідно посолити і дочекатися, поки не стече гіркота з соком.

Тепер необхідно обережно покласти шматочки маринованої баранини в баклажанові стулки і проткнути їх шпажками, щоб «човник» не розсипалася.

Запікати такий шашлик необхідно при температурі 250 градусів приблизно 25-30 хвилин. Не зайвим буде під час обжарювання перевертати пару раз такий «човник».

Домашній шашлик в духовці — це не міф, а демонстрація того, що на світі немає нічого неможливого. Яке б м'ясо не лежало в основі домашнього шашлику, воно не підсохне в духовці, якщо буде правильно замариноване. Та й приготувати шашлик вдома можна навіть смачніше того, що на природі, головне — знати секрети його приготування.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини