Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Як правильно вибрати заморожену рибу в магазині: 10 секретів

Як правильно вибрати заморожену рибу в магазині: 10 секретів

04-05-2020
Заморожені продукти — це завжди трішечки кіт у мішку: хто знає, що там, під кіркою льоду? Щоб хоч трохи убезпечити себе і зберегти сімейний бюджет, давайте розбиратися, як вибрати заморожену рибу і при цьому не потрапити в халепу.

1. Уважно подивіться в ящик, в якому зберігається заморожена риба: якщо тушки прилипли одна до другої, найімовірніше, були порушені умови зберігання, і злегка розморожений продукт заморожувався повторно. Це значно погіршує якість риби. Крім того, слід звертати увагу на тріщини на крижаній кірці: їх наявність так само означає, що риба була заморожена повторно.

2. Зверніть увагу на плавники, хвіст, покрив. Якщо зовні риба не здається вам цілісною, хвіст відламаний і не вистачає плавця, краще відмовтеся від покупки: найімовірніше, умови зберігання і транспортування замороженого продукту не були дотримані повністю.

3. Жовтий наліт на рибі — вірна ознака несвіжості. Не варто витрачати гроші на цю покупку, навіть якщо після розморожування риба здасться вам нормальною, смакові якості її будуть неприємно низькими (м'ясо такої риби гірчить), а про користь взагалі нічого говорити.

4. Заморожена риба — риба тверда. Крапка. Її не можна зігнути, розігнути, перегнути. Якщо подібні маніпуляції реальні, якість заморозки низька, вам такий продукт точно не потрібен. Якісна риба — риба рівна. Якщо пропонують купити тушку, заморожену в формі букви Z, просто ввічливо відмовтеся — це не ваш варіант.

5. Тушки звичайно заморожують за допомогою «сухого» методу: охолоджують до 0 градусів, після чого піддають шоковому заморожуванню до -40 градусів. Філе ж, як правило, зберігають «в глазурі» — тонкої скоринки з льоду. Кірка ця повинна бути прозорою, не товстою (згідно світових стандартів, її вага не повинна перевищувати 5% від загальної ваги риби), без слідів полою («інею», свідчить про те, що риба заморожувалася повторно). Ще одне свідчення того, що продукт був розморожений і знову поміщений в морозильну камеру — відшарування крижаної кірки.

6. Читайте те, що можна прочитати. Якщо продавець пропонує вам якісний продукт, на упаковці буде вказано, де риба виловлена, де — оброблена та заморожена (висновки зробите самі?). Не менш важливий склад: хороша заморожена риба — це тільки риба, і все, але багато виробників додають у її склад Е-452 — поліфосфат, який утримує вологу в продуктах. Не смертельно, але неприємно і часто несмачно.

7. Упаковка для замороженої риби — це не «ой, як красиво!». Вибирайте прозорий поліетилен — крізь нього повинен бути видний продукт, у вас повинна бути можливість візуально оцінити якість купленої риби. Барвисті камуфляжі — це прекрасно, але найчастіше зовсім не про хороший продукт.

8. Риб'ячі очі можуть розповісти багато про що. У правильно замороженої риби вони опуклі, зовсім не плоскі. Каламутні, але не запалі.

9. Зябра замороженої риби мають бути щільно притиснуті до тушки.

10. Роблячи вибір між філе і тушкою, візьміть до уваги наступні факти. Щоб продати вам філе, виробники обробляють рибу спеціальним розчином, який розчиняє кістки. Другий момент — саме філе зазвичай з'єднують з чималою дозою поліфосфатів, які допомагають утримувати вологу в м'ясі. Третє — недобросовісні виробники під виглядом дорогих видів риб часто продають дешеві сорти, що здійснити це найлегше саме у випадку з філейними шматочками.


Норвезькі вчені провели ряд досліджень, в результаті яких довели, що заморожена риба за своїм вітамінним складом нітрохи не поступається свіжій. Правда, при цьому відзначається важливий факт: мають бути строго дотримані правила та умови заморожування, зберігання та розморожування. Слідкуйте за тим, що вам доступно, і радуйте сім'ю смачною корисною їжею!

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини