Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі проходить позачергове засідання виконкому Житомирської міськради. Онлайн трансляція
    У Житомирі проходить позачергове засідання виконкому Житомирської міськради. Онлайн трансляція

    Онлайн-трансляція позачергового засідання виконавчого комітету...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Житомирський виконком незадоволений роботою директора комунальних аптек

Житомирський виконком незадоволений роботою директора комунальних аптек

23-07-2014
У КП «Фармація» діє 8 аптек і 7 аптечних пунктів, але підприємство все одно продовжує бути збитковим.

Серед причин збитковості директор «Фармації» Олексій Ковтушенко називає недостатню кількість обігових коштів і соціальну функцію, яка покладена на підприємство.

За 2013 рік аптеки підприємства обслужили близько 19 тисяч безкоштовних рецептів. У той час житомирські приватні аптечні мережі не мають жодних соціальних зобов’язань.

За минулий рік «Фармація» сплатила понад 1 мільйон податків. Лише у пенсійний фонд відрахувала 600 тисяч гривень, до того ж забезпечує значну кількість робочих місць і виплачує у місяць близько 50 тисяч гривень заробітної плати.

Саме тому, за словами Ковтушенка, підприємство не може повноцінно складати конкуренцію приватним мережам, зокрема, розширювати асортимент медикаментів в аптеках і аптечних пунктах.

Однак, в.о. житомирського міського голови Любов Цимбалюк переконана, що, незважаючи на всі ці причини, «Фармація» могла б працювати краще.

«Мені довелося тісно зіштовхнутися з роботою лікарень і поліклінік Житомира. Виникло безліч питань по роботі аптек «Фармації», відповіді на які буду вимагати у директора підприємства», – сказала сьогодні під час засідання виконавчого комітету міської ради Цимбалюк.

Вона дивується, як «Фармація» може сподіватися на розвиток, якщо її аптеки працюють в основному до 16.00 год. У медичних закладах більшість хворих і їхніх рідних купують ліки у другій половині дня після того, як пройшли обстеження. Для Цимбалюк незрозумілим було і те, що аптека на розі вулиць Київська-Щорса у неділю взагалі не працює.

За захист КП «Фармації» виступив екс-мер Житомира Володимир Дебой, який підкреслив, що потрібно шукати шляхи щодо збільшення обігових коштів на підприємстві, здійснювати оптимізацію аптек і аптечних пунктів, ефективно з користю для підприємства використовувати приміщення тих аптек, які припинили свою роботу, не продовжувати оренду з приватними аптеками на території комунальних медичних закладів.

Його підтримала значна частина членів виконавчого комітету міської ради. Разом із тим, вони вважають основною причиною збитковості «Фармації» – незадовільну роботу його директора, який за декілька місяців так і не представив своє бачення оптимізації та розвитку підприємства.

Виконком визнав роботу Ковтушенка незадовільною з можливим варіантом його звільнення і зобов’язав презентувати план «Фармації» на наступному засіданні виконкому.


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини