Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Проблема кандидатів на місцях в тому, що вони не розуміють особливостей системи виборів за відкритими списками, - експерт

Проблема кандидатів на місцях в тому, що вони не розуміють особливостей системи виборів за відкритими списками, - експерт

14-01-2015
Місцеві вибори не можуть відбутися раніше жовтня 2015 року.

«Підстав достроково припиняти повноваження діючих місцевих рад немає. Навіть якщо запустити процедуру зміни законодавства в січні, насамперед Конституції - найближча дата голосування в липні. Анонсування політиками виборів на весну – має на меті змусити приєднаються до партій-переможців. До осені їхні рейтинги впадуть і бажаючих буде менше - так прокоментував можливість проведення виборів у травні, координатор проекту MESTNYE.comполіттехнолог Павло Карайченцев.

Неясність з виборчою системою не заважає учасникам майбутніх місцевих виборів готуватись до перегонів вже зараз. Наприклад, найбільш активні претенденти в кандидати у Києві ті, хто програв вибори в травні 2014.

«Новорічні свята стали приводом привітати виборців. Примітно, що місцеві політики не акцентували увагу на партійній приналежності. Традиційною була роздача продуктових пакетів, проведення ялинок з особистими запрошеннями. Ніяких обмежень на подібну роботу з виборцями у міжвиборчий період немає», - коментує подарунки виборцям фахівець з польових кампаній Олександр Копил.

Політтехнолог прогнозує, що мережі, побудовані на стимулюванні виборців, будуть задіяні на майбутніх місцевих виборах 2015.
Вибори міських голів та депутатів місцевих рад відбудуться 25 жовтня 2015 року, але вигравати їх кандидати і штаби готуються вже з грудня.
Цикл семінарів «Місцеві вибори-2015: старт кампанії», які проводить проект MESTNYE.com, збирає представників різних політсил та позапартійних кандидатів.

Основні теми курсу: особливості виборів за відкритими списками, специфіка застосування політтехнологій. Черговий семінар проекту пройде в Києві 17 січня. Серед викладачів експерт з виборчого законодавства Євген Радченко, політолог Володимир Фесенко, політтехнологи-практики.
Коментуючи роботу штабів, політконсультант Гнат Коробко виділив: «У тренді підвищення якості адміністрування, поглиблення особистого контакту з виборцем, побудова довгої історії відносин. Штаби покращують бази, напрацьовані на виборах 2014».

Головною проблемою активності на місцях експерт вважає нерозуміння кандидатами особливостей системи виборів за відкритими списками: «Вічні мажоритарники продовжують обробляти округи, а ті, хто проходили за списками, захопилися партійними іграми. Такі діячі стануть першими жертвами системи виборів за відкритими списками, яка врівноважує вплив партійного та особистого фактору».


На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини