Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Житомирщина посилює контроль за умовами пасажироперевезення

Житомирщина посилює контроль за умовами пасажироперевезення

31-03-2015
Рішення про це було прийнято на спільній нараді з питань безпеки пасажирських перевезень в Житомирській облдержадміністрації. Серед першочергових кроків – перевірки технічного стану пасажирських транспортних засобів, а також реконструкція та ремонт автодоріг регіону.

Участь у розширеній нараді під головуванням заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації В’ячеслава Поліщука взяли керівники структурних підрозділів, а також профільних служб і відомств Житомирщини, у тому числі представники Управління Державтоінспекції та керівники відділів ДАІ в районах області. Питання, які виносились на порядок денний, - загальний стан пасажироперевезення у регіоні, результати технічної перевірки пасажирського транспорту та обговорення конкретних кроків щодо попередження і недопущення аварійності за його участі.

Як повідомив начальник Управління ДАІ Житомирщини Володимир Гриб, основними причинами аварійності з пасажирським автотранспортом є перевищення його водіями безпечної швидкості руху, порушення правил перевезення пасажирів, недотримання дистанції, порушення правил обгону тощо.

Значну роль у безпеці пасажирів відіграє і технічний стан самих транспортних засобів. На Житомирщині відповідні послуги надають понад 280 пасажироперевізників, які використовують більше 1800 одиниць транспорту на 884 маршрутах загального користування.

Упродовж 23-26 березня працівники ДАІ спільно з іншими зацікавленими службами перевіряли ці суб’єкти господарювання та виявили понад 160 технічно несправних транспортних засобів. Серед найпоширеніших – несправності рульового керування та світлових приладів, наявність тріщин на лобовому склі та заблоковані аварійні виходи. За результатами перевірок було винесено відповідні приписи та зобов’язано пасажироперевізників усунути виявлені недоліки.

Аби вплинути на загальну ситуацію та попередити дорожньо-транспортні пригоди за участю пасажирського транспорту, учасники розширеної наради прийняли низку рішень. Серед основних – посилення контролю за наданням автоперевізниками пасажирських послуг, проведення додаткової роботи з водіями щодо підвищення культури обслуговування населення та неухильного дотримання Правил дорожнього руху, а також реконструкція та капітальний ремонт автодоріг Житомирської області.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини