Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Житомир підписав протокол про співробітництво з Німецьким товариством

Житомир підписав протокол про співробітництво з Німецьким товариством

17-05-2016
17 травня 2016 року в місті Житомирі між виконавчим комітетом Житомирської міської ради та Німецьким товариством міжнародного співробітництва «Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH» підписано протокол про співробітництво в рамках реалізації проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні».

Про це повідомляє прес-служба міськради

Проект «Інтегрований розвиток міст в Україні» впроваджуватиметься до кінця 2018 року в чотирьох українських містах (Житомир, Вінниця, Полтава та Чернівці). На його реалізацію урядами Німеччини та Швейцарії виділено 4 млн. євро та 2 млн. швейцарських франків.

Упродовж 2016-2017 років в місті Житомир за підтримки міжнародних експертів та за участі громадськості має бути розроблена концепція інтегрованого розвитку міста, що відповідатиме засадам Європейської хартії місцевого самоврядування та Лейпцизькій хартії сталого європейського міста.

Міський голова Сергій Сухомлин переконаний, що підписання документу, стратегія розвитку і найголовніше бачення того, яким має бути Житомир через 15-20 років, дасть можливість привабити серйозного інвестора.

"Я радий привітати представників GIZ у місті Житомирі в черговий раз. З моменту останньої нашої зустрічі ми виконали ряд умов для на подальшої співпраці. Одна з них: створення офісу в місті. Цей офіс стане центром написання стратегії по інтегрованому розвитку міст. Я вдячний нашим партнерам за довіру Житомиру і за те, що допомагають у написанні стратегії розвитку Житомира. Я вірю, що разом з фондом GIZ нам вдасться прописати якісний документ по якому Житомир буде розвиватись у найближчі 20 років. Ці проекти потрібні в першу чергу для інвестора, так як він завжди хоче бачити документ по якому буде розвиватись Житомир і куди можна вкладати інвестиції. Без такого документу залучити серйозного інвестора не можливо, особливо коли ми говоримо про інфраструктурні проекти, про проекти пов'язані з розвитком мікрорайонів та інші глобальні проекти", – зауважив Сергій Сухомлин.

Матіас Брандт директор проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» констатує, що Житомир в рамках співробітництва рухається динамічно та виконує вчасно всі умови.

«Сьогодні ми підписуємо документ, який дасть можливість прискорити процес нашої співпраці. Та стратегію, про яку говорить Сергій Сухомлин - це дійсно ключова стратегія успіху в розвитку міста. Я радий, що Житомир динамічно рухається в реалізації проекту, який ми маємо впровадити в життя за 18 або трохи більше місяців».

Концепція інтегрованого розвитку міста Житомир, після її прийняття має гармонізувати існуючі плани розвитку міської інфраструктури, транспорту, громадських просторів, поводження з твердими побутовими відходами тощо. Крім цього, в рамках проекту в місті за грантові кошти (50,0 тис. євро) буде реалізовано однин пілотний проект, що відповідатиме концепції інтегрованого розвитку міста.

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини