Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У центрі Житомира помер чоловік
У центрі Житомира помер чоловік

У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

Новини
Мер Чуднова скаржився в Антимонопольний комітет на аптеку, яка продає ліки за «соціальними» цінами

Мер Чуднова скаржився в Антимонопольний комітет на аптеку, яка продає ліки за «соціальними» цінами

21-09-2017
Мер міста Чуднова Житомирської області Іван Розводовський скаржився в Антимонопольний комітет на приватну аптеку, яка рекламувала недорогі ліки.

Про це Житомир.info дізнався з власних джерел.

Голова Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмерний 21 вересня підтвердив Житомир.info, що заява Чуднівської міської ради за підписом міського голови Івана Розводовського дійсно розглядалася відділенням, щоправда, це було на початку 2017 року.

«14 січня 2017 року відділення отримало перший лист Чуднівської міськради про те, що на вулиці Соборній, 4а районного центру готується до відкриття нова аптека, людям роздають листівки, а на вході в аптеку розміщене електронне табло з інформацією про «соціальні ціни». 23 січня 2017 було друге звернення міськради з фотографіями з проханням вжити заходів щодо недопущення порушення законодавства про захист конкуренції. Це змусило наше відділення проаналізувати матеріали і надати рекомендації суб’єкту господарювання», - розповів Олександр Безсмерний.

20 березня 2017 року відділення Антимонопольного комітету України надало рекомендації фізичній особі-підприємцю Мартинюк, яка здійснювала продаж медикаментів під логотипом «Первоцвіт-фарм». У документі йдеться:

«Житомирське обласне територіальне відділення отримало листи Чуднівської міської ради щодо вжиття заходів згідно чинного законодавства щодо власника аптеки, розташованої в Чуднові по вулиці Соборній, 4а, на електронному табло якої рекламуються соціальні ціни на лікарські засоби. Також у листівці, копію якої надано Чуднівською міською радою, повідомляється про відкриття нової аптеки «з низькими цінами на ліки» та проведення акції: «Придбайте вказану кількість будь-яких ліків із переліку та отримайте додатково одну упаковку за 10 копійок». Крім того, зазначено: «Обслуговуємо інвалідів, ветеранів, пенсіонерів та інших за пільговими цінами». За інформацією Чуднівської міськради, по вулиці Соборній, 4а у Чуднові знаходиться аптека «Первоцвіт-фарм», - йдеться в документі.

У своїй відповіді відділенню АМКУ «ТОВ «Первоцівіт-фарм» пояснило, що пільгові ціни – це ціни на лікарські засоби з торговельною надбавкою не більше 10%.

«Аптека була відкрита для того, щоб за пільговими цінами могли придбати ліки пільгові категорії населення: інваліди, ветерани ВВВ, пенсіонери, учасники АТО, малозабезпечені сім’ї, постраждалі від наслідків аварії на ЧАЕС», - повідомило товариство.

За даними підприємиці Мартинюк, на електронному табло рухався текст: «Незабаром відкриття аптеки з соціальними цінами», «Увага, запрошуємо вас на відкриття аптеки з соціальними цінами, яке відбудеться 17.01.2017 в 11.00».

«Таким чином, в рекламній листівці та на електронному табло не було зазначено, які саме лікарські засоби будуть реалізуватися за низькими (пільговими, соціальними) цінами. Без оголошення ціни покупець, по суті, знижку не відчуває і сприймає ціну, як звичайну. Крім того, у листівці повідомлялося про акцію без вказання терміну її проведення. Тобто, підприємець може отримати неправомірні переваги в конкуренції, посилюючи свою конкуренту позицію не завдяки власним досягненням, а шляхом поширення неповних відомостей», - вирішили у відділенні.

У результаті Житомирське обласне територіальне відділення АМКУ зробило висновок, що «дії ФОП Мартинюк містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції вигляді поширення інформації, що вводить в оману», та рекомендувало припинити поширення рекламних листівок з вищевказаним змістом та знищити їх залишки, а також не поширювати неповну інформацію на електронному табло.

«24 березня ФОП Мартинюк офіційно відповіла нашому відділенню, що рекламні листівки напередодні відкриття аптеки були роздані громадянам, і залишків немає, а на електронному табло прибрали формулювання «пільгові ціни» та «соціальні ціни», і там рухається затверджений перелік 15 лікарських препаратів з цінами. Доказом цього були надані нам фотографії. Ознаки порушення законодавства про захист конкуренції були усунуті, й у відділення не залишилось питань щодо діяльності аптеки», - резюмував Олександр Безсмертний.

Директор ТОВ «Первоцвіт-фарм» Микола Поліщук 21 вересня телефоном розповів Житомир.info, що після зазначеного інциденту скарг на роботу чуднівської аптеки не надходило, і взагалі, це перший і єдиний в області випадок, коли міська влада чинить супротив медзакладу, який реалізує ліки з мінімальною накруткою.

Варто зазначити, що день тому мер Житомира Сергій Сухомлин відзначив соціальну спрямованість мережі аптек «Первоцвіт-фарм», нагороджуючи до Дня фармпрацівника директора товариства.

«Дякую вам, Микола Максимович, за постійну турботу про житомирян, це аптеки з найнижчими цінами в місті Житомирі, в них діють свої соціальні програми. Це приклад і для наших комунальних аптек, і для інших підприємців, які ведуть підприємницьку діяльність в Житомирі», - сказав Сухомлин.

Нагадаємо, що мер Чуднова Іван Розводовський є рідним братом народного депутата від Житомирської області Віктора Развадовського та його консультантом на громадських засадах.

За даними сайту Житомирської ОДА, у Чуднові працює одн комунальна аптека – КП «Чуднівська центральна районна аптека №65», яка входить до переліку аптечних закладів, що беруть участь в державній програмі «Доступні ліки».

Джерело статті: Житомир.info

На головну сторінку

«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини