Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирській області активізувалися кліщі: як не стати їх жертвою

У Житомирській області активізувалися кліщі: як не стати їх жертвою

03-04-2017
Весна – це пора пробудження не тільки природи, але і паразитів, особливо це стосується кліщів. Зона їх проживання велика, тому думка, що кліщів можна "зачепити," гуляючи в лісі чи в парку, не зовсім правильна, адже величезна кількість цих "паразитів" може мешкати і на вашому улюбленому газоні. Крім того, вони можуть заноситись до житла людини з букетами квітів та домашніми тваринами.

Про небезпеку від паразитів нагадують в обласному медичному центрі здоров’я та спортивної медицини.

Кліщі живуть на деревах, чагарниках та траві, зазвичай не піднімаючись на висоту понад півтора метри. Вони можуть нападати на людину в будь-який час дня і ночі та за будь-якої погоди. Менше їх, як правило, за сухої жаркої погоди, а в прохолодні та похмурі дні їх кількість збільшується.

Укуси кліщів загрожують людині такими хворобами, як іксодовий кліщовий бореліоз (хвороба Лайма), кліщовий вірусний енцефаліт.

Якщо вам вдалось своєчасно помітити на шкірі кліща, що присмоктався, радимо не відривати його, тому що ви можете відділити його черевце, а кінцівки паразита залишаться глибоко в шкірі, що може потім викликати інфікування ранки. Якщо ви все-таки вирішили це зробити самостійно, тоді пропонуємо вам такі методи видалення кліща.

Захопити кліща пінцетом або обгорнутими чистою марлею пальцями якнайближче до його ротового апарату і, тримаючи строго перпендикулярно поверхні укусу, повернути тіло кліща навколо осі, витягнути його з шкірного покриву.

Якщо ви користуєтеся ниткою, то міцну нитку зав'язують у вузол, якомога ближче до хоботка кліща, потім кліща витягують, повільно розгойдуючи і підтягуючи його вгору.

Якщо хоботок залишився у ранці, його видаляють стерильною голкою. Після видалення кліща слід ретельно вимити руки з милом, кліща спалити, ні в якому разі не роздушувати!!!

Місце, де був кліщ, потрібно змастити розчином йоду, спиртом або одеколоном. Але якщо всі вище перелічені заходи були безуспішними, не гайте часу і зверніться до лікаря.

Пам’ятайте, щоб уникнути цих неприємностей, треба захищатися від паразитів:

- при відвідуванні місць, де можуть бути кліщі, рекомендується одягатися у світлий, однотонний, з довгими рукавами, щільно прилягаючий до тіла одяг, щоб було легше помітити повзаючих кліщів. Голову слід покривати головним убором;

- само- та взаємоогляди необхідно проводити під час прогулянки через кожні 2 години та ще раз вдома. Особливо ті місця, де кліщі найчастіше присмоктуються: за вухом, під грудьми, на шиї, в пахових ділянках. В одязі перевірте всі шви, складки.

- вдома слід одразу змінити одяг, білизну, ретельно їх оглянути, випрати та випрасувати. Не можна залишати цей одяг біля ліжка чи спати в ньому. Витрушування одягу не позбавляє його від кліщів;

- використовувати для захисту від кліщів ефективні репеленти, які можна придбати в аптечній мережі або супермаркетах.

На головну сторінку

«    Квітень 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Новини