Свіжі новини
ГоловнаАфішаСтуденти Бердичівського медколеджу у Всесвітній день боротьби зі СНІДом провели символічний флешмоб

Студенти Бердичівського медколеджу у Всесвітній день боротьби зі СНІДом провели символічний флешмоб

Близько 200 студентів Бердичівського медичного коледжу 1 грудня взяли участь у флешмобі до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Червоні стрічки на одязі, червоні шалики та сотні червоних кульок заполонили площу перед Бердичівською міською радою. До акції під гаслом «Борімося з вірусом, а не з людьми» долучилися не лише студенти, а й викладачі.

Заступник директора Бердичівського медичного коледжу з навчальної роботи Антоніна Яремчук розповідає: «Проблема боротьби зі СНІДом надзвичайно гостро стоїть як в Україні, так і в світі. Наш медичний коледж приєднався до акції, аби заявити про небайдужість до боротьби проти цієї небезпечної хвороби. Ми постійно проводимо лекції та розповсюджуємо матеріали, аби молодь знала про всі ризики та загрози. Ми переконані, що цю хворобу легше попередити, ніж потім її лікувати».

За словами організатора флешмобу, викладача інфектології Алли Євстратової, такі акції Бердичівський медичний коледж проводить вже 15 років поспіль. Основна мета флешмобу – це пропаганда здорового способу життя. Студенти сумлінно готуються, розповідають про небезпеку СНІДу і водночас виховують толерантне ставлення суспільства до таких хворих.

Статистика захворюваності на СНІД вражає. За офіційними даними, кожен 200-й українець живе з вірусом імунодефіциту людини. Найчастіше підступна хвороба передається статевим шляхом та через кров, в основному через шприци, якими користується кілька наркозалежних одночасно. Прикро, що ВІЛ-інфекцію може передати мама своїй новонародженій дитині.

Студенти медичного коледжу розповіли бентежні факти про СНІД. Ця недуга забрала життя багатьох знаменитих та успішних людей. Від небезпечної хвороби померли вокаліст гурту «Queen» Фредді Мерк\’юрі, балетмейстер та танцівник Рудольф Нурієв, південноафриканський футболіст Джейкоб Лекхето, ізраїльська співачка і актриса Офра Хаза, супермодель Джіа Каранджі, німецька співачка Надя Бенаісса.

Майбутні медики також показали вражаючу сценку, про хвороби, які знищують людство. У їхній постановці саме СНІД набрав глобальних масштабів, адже знищує людей на різних континентах.

Ось чим поділилася студентка медколеджу Катерина Польова: «Ми прийшли із червоними стрічками, які є символом усвідомлення такої проблеми як СНІД та надії на те, що скоро будуть створені ліки від цієї недуги. Водночас цей скромний атрибут символізує протест проти дискримінації та суспільної ізоляції людей, які живуть з такою проблемою».

Третьокурсник Андрій Торчук додає: «Наш коледж проводить такі заходи не лише серед своїх студентів, але й у місті. Ми хочемо донести до кожного інформацію про СНІД, адже поінформовані люди можуть вберегти своє здоров’я, а також здоров’я своїх коханих та рідних. Головне для нас – показати свою небайдужість до смертельної хвороби, яка може увійти в кожен дім».

На завершення акції студенти з кульками в руках утворили червону стрічку, яка є символом співчуття, підтримки і надії на майбутнє без СНІДу.


Студенти переконані, що потрібно боротися з вірусом, а не з хворими людьми

Ініціативу студентів Бердичівського медколеджу підтримали викладачі

Із кульками в руках учасники флешмобу утворили символічну червону стрічку

Залиште свій коментар
Ваша стаття

Читайте також

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img