Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Парубків, які "полювали" на гроші й телефони студентів у Житомирі, затримали

Парубків, які "полювали" на гроші й телефони студентів у Житомирі, затримали

14-11-2017
17-річного парубка правоохоронці обґрунтовано підозрюють у безпосередньому вчиненні розбійного нападу, 18-річного – ще й у скоєнні грабежу відносно двох молодих людей. Старший з них, житель Романівщини, кілька років тому фігурував у двох кримінальних провадженнях за фактами убивства та замаху на вбивство. Нині він затриманий поліцією. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу для обох.

Усередині жовтня до Житомирського відділу поліції звернулися двоє 17-річних хлопців, учнів одного з професійних училищ обласного центру, із заявами про вчинення відносно них пограбування. За словами заявників, близько 20 вечора на вул. Параджанова їх перестріли невідомі і, побивши, відібрали в одного - мобільний телефон, в іншого – 100 гривень.

Першочергові заходи, вжиті поліцейськими для оперативного розкриття злочину тоді не принесли позитивних результатів. Тож встановлення осіб, причетних до грабежу, продовжилося у рамках відкритого за вказаним фактом кримінального провадження.
За тиждень жертвою невідомого нападника став ще один 17-річний студент житомирського профучилища. Правоохоронцям хлопець розповів, що незнайомий молодик напав на нього у дворі будинку по вул. Перемоги. Із погрозами застосування чогось схожого на зброю той відібрав у заявника вартісний мобільник.

– Прикмети нападника співпали із описом зовнішності одного із молодиків, підозрюваних у причетності до вчиненого раніше грабежу. Відтак ми припустили, що до цих злочинів можуть бути причетні одні і ті ж особи. Оскільки усі заявники вказували на молодий вік своїх кривдників, ми запідозрили, що це можуть бути також учні профучилищ або студенти, - розповів т.в.о. начальника Житомирського відділу поліції Олександр Прокопчук.

Відтак оперативники провели кропітку роботу по навчальних закладах і визначили коло осіб для перевірки.

- Однією з причин відтермінування встановлення та затримання підозрюваних стало попередження викладачем навчального закладу одного з молодиків про увагу до його особи поліцейських, - продовжив Олександр Прокопчук.
Подальші заходи дозволили встановити двох учнів різних навчальних закладів – 17-річного жителя Хорошівського району та 18-річного жителя Романівщини.

Урешті обидва були затримані за місцем проживання молодшого з них. Про старшого ж відомо, що кілька років назад він фігурував у кримінальних провадженнях за фактами вбивства 45-річної односельчанки та замаху на вбивство 63-річної пенсіонерки. Однак на той момент хлопець не досяг віку настання кримінальної відповідальності (йому було 12, а потім 13 років).

Нині ж його затримано за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Питання про обрання обом молодикам міри запобіжного заходу наразі вирішується.

Водночас слідчі інкримінують молодшому парубку вчинення розбійного нападу, а старшому – скоєння грабежу та співучасті у розбої. Досудове розслідування триває, перевіряється ймовірність учинення підозрюваними й інших правопорушень.
За чинним законодавством молодикам може загрожувати від 3 до 7 років ув’язнення.


На головну сторінку

«    Листопад 2017    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Новини