Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Юрій Павленко: Через «реформаторство» нинішньої влади, зубожіння населення досягло рекордного рівня

Юрій Павленко: Через «реформаторство» нинішньої влади, зубожіння населення досягло рекордного рівня

17-10-2018
На цьому наголосив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко спілкуючись з журналістами з нагоди Міжнародного Дня боротьби з бідністю.

Політик відмітив, що український народ доведений до крайнього зубожіння. Але замість того, щоб шукати шляхи боротьби зі злиднями, влада продовжує піднімати ціни на тарифи.

«За останні кілька років половина українців опинилася в полоні енергетичної бідності. У той час як комунальні тарифи за 2014-2018 роки виросли в 4-8 разів, то середня зарплата — лише у 2,6 рази. Ряд виплат залишаються незмінними з 2014 року, наприклад, при народженні дитини. Судячи з усього, ця тенденція, не зміниться й у наступному році. Заплановане нинішньою владою підвищення ціни на газ призведе до того, що люди не зможуть платити за комунальні послуги та опиняться у ще більшій борговій ямі. З іншого боку, держава не отримуватиме заплановані бюджетом доходи , а отже не матиме змоги фінансувати у повному обсязі інші галузі, в тому числі соціальнозначимі», — наголосив Юрій Павленко.

За інформацією Світового банку, економічна криза в Україні, що почалася ще у 2014 році призвела до ще більшого зубожіння українців. Якщо у 2014 році за межею бідності жило 15% населення України, то сьогодні ця цифра сягнула 25%.

Крім того, народний депутат зауважив, що в Україні широко поширена бідність не тільки серед соціально вразливих категорій громадян, а й серед тих, хто працює.

«Майже кожен четвертий працюючий українець перебуває за межею абсолютної бідності. За останніми даними Мінсоцполітики, в 2017 році у 23,7% працюючих громадян доходи були нижче фактичного прожиткового мінімуму. Українці, які терпляче чекали на зміни з приходом нової влади, зазнали розчарування. Неграмотна політика уряду призвела до того, що люди в пошуках кращої долі, рятуючись від бідності й безробіття змушені їхати на заробітки закордон. Кількість трудових мігрантів з України становить 4-6 млн чоловік. З них тільки в Польщі працевлаштовано 1,5-2 млн. Здебільшого це стосується молоді, яка не бачить майбутнього на рідній землі», — наголосив Юрій Павленко.

Парламентарій заявив, що у влади немає реальної стратегії боротьби з бідністю. Формально вона прийнята, однак виконується тільки на папері.

«Суспільство вводять в постійну оману обіцяючи підвищення зарплат, пенсій. Однак, ці мізерні збільшення на фоні шалено зростаючих цін, аж ніяк не відображаються на покращенні якості життя народу, а навпаки — призводять до тотального зубожіння людей», — сказав Юрій Павленко.

Економічна і соціальна політика держави не сприяє кардинальному зниженню бідності, тому ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає негайного прийняття справедливого та соціально-орієнтованого бюджету на 2019 рік.

«Внесений урядом проект Державного бюджету на 2019 рік є глибоко антисоціальним. Він продовжує практику бюджетів минулих років, коли урізалися соціальні стандарти, в результаті чого мільйони українців опинилися за межею бідності. ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК підготував пакет пропозицій до проекту Держбюджету-2019, серед яких пропонується істотно збільшити видатки на розвиток саме соціально-чутливих сфер життя. Політика опозиціонерів, в першу чергу, спрямована на подолання бідності та покращення якості життя українського народу», — резюмував Юрій Павленко.

Юрій Павленко: Через «реформаторство» нинішньої влади, зубожіння населення досягло рекордного рівня


На головну сторінку

«    Жовтень 2018    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Новини