Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Сміттєпереробний завод , за будівництво якого взялася приватна компанія, може з’явитися у Житомирі вже в наступному році

Сміттєпереробний завод , за будівництво якого взялася приватна компанія, може з’явитися у Житомирі вже в наступному році

22-02-2019
Про це 21 лютого повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

«Компанія взяла на себе обов’язок завершити будівництво заводу впродовж двох років. Якщо до цього часу вони не введуть його в експлуатацію, місто отримає банківську гарантію», – зазначив очільник Житомира Сергій Сухомлин.

Завод збираються збудувати на околиці Житомира. 26 липня 2018 року під час сесії міської ради ТОВ «МС Соціальний Проект» отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою по відведенню 5 га землі на провулку Складському, 20. 8 листопада 2018 депутати міської ради передали компанії цю земельну ділянку в оренду на 20 років.

За словами Сергія Сухомлина, на будівництво заводу місто не братиме кредиту і не витратить ні копійки з бюджету. Це дозволить утримати тариф на переробку сміття на рівні 70 гривень за тонну.

«Якщо місто бере кредит на будівництво такого заводу, то це десятки мільйонів гривень, які потрібно віддавати за рахунок бюджету. Відповідно і тариф на переробку сміття зростає. У Європі він на рівні 30 євро за тонну. У нас же немає кредиту і тариф становитиме 70 грн за тонну, що прописано в інвестиційній угоді, затвердженій сесією Житомирської міської ради. Це буде один з найнижчих тарифів в Україні. Проект вже зроблений, він зараз проходить екологічну експертизу»,– повідомив міський голова.

Нагадаємо, у квітні 2018 року Сергій Сухомлин, депутати міської ради та представники приміських ОТГ їздили до Словенії, щоб подивитися, як там працюють сміттєпереробні підприємства. За два дні делегація відвідала три сміттєпереробних центри, а також завод з термічної переробки RDF (пального, отриманого з відходів).

Під час позачергової сесії Житомирської міської ради 17 травня 2018 року депутати розглядали ділянки на околиці Житомира, які підходять для будівництва сміттєпереробного заводу.

На головну сторінку

«    Лютий 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Новини