Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ
    У Житомирі поліція затримала жінку за продаж гуманітарних автомобілів для ЗСУ

    Поліцейські викрили подружжя з Житомирщини,...

  • Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко
    Сьогодні свій День народження святкує відома українка Ліна Костенко

    У Житомирі, Україні та й...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

Новини
З 1 травня житомиряни сплачуватимуть за тепло та воду по-новому

З 1 травня житомиряни сплачуватимуть за тепло та воду по-новому

22-02-2019
З 1 травня в Україні підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення застосовуватимуть нову методику розподілу між споживачами обсягів спожитих в будівлі комунальних послуг. Згідно з цією методикою, власники усіх квартир зобов’язані платити за весь обсяг води, яку спожив їхній будинок.

Відповідно до положень ст. 10 Закону «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» у багатоквартирному будинку, де одні квартири обладнані квартирними засобами обліку, а інші — ні, споживачі, які не мають індивідуальних лічильників, оплачують послуги згідно із показниками загальнобудинкових лічильників та пропорційно до кількості осіб, які користуються послугами водопостачання.

При цьому не враховуватимуться сумарні витрати води, спожиті користувачами, які передали показники, а також витрати води юридичними особами та ФОПами, які є власниками чи орендарями приміщень у цьому будинку. При цьому у будинках, де усі квартири оснащені лічильниками, різниця між водою, яка надійшла в будинок, та водою, обрахованою квартирними лічильниками, якщо така буде, розподілятиметься між усіма споживачами пропорційно до обсягу споживання.

Законом передбачено, що власники квартир повинні заплатити за увесь обсяг води, який надійшов до їхнього будинку. Часто показники загальнобудинкового лічильника не дорівнюють сумі усіх лічильників, які встановлено у будинку. Цьому є декілька причин. Деякі недобросовісні споживачі аби зменшити власні витрати за комунальні послуги користуються спеціальними магнітами, які встановлюють на квартирних лічильниках. Окрім того фізичні, а найчастіше юридичні особи, які потребують значних обсягів води, користуються способом крадіжки води шляхом самовільної врізки у будинкову мережу водопостачання.

Аварії та витоки у внутрішньобудинковій мережі водопостачання раніше по суті були проблемою місцевих водоканалів, які не можуть не обліковувати послуги, які надходять до будинку споживачів, адже вони витрачають ресурси на їх виробництво. До прикладу, КП «Житомирводоканал» щодня для надання послуг водопостачання та водовідведення витрачає електроенергію на суму 237 000 грн. І хоча Законом України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» передбачено, що мешканці багатоквартирного будинку повинні дбати про спільне майно, яке є їхньою спільною власністю, забезпечувати його утримання та технічне обслуговування, на ділі це часто не так. Згідно нової методики розподілу обсягу спожитих комунальних послуг за втрати води та тепла внаслідок пошкодження внутрішньобудинкових мереж сплачуватимуть саме мешканці багатоквартирного будинку.

Нова методика розрахунку використаної води та тепла почне діяти після ухвалених Кабінетом Міністрів правил надання житлово-комунальних послуг. Затвердити її планують не раніше квітня.

Джерело статті: times.zt.ua

На головну сторінку

«    Лютий 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Новини