Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
У Житомирській області ОВК з другої спроби розпочала роботу

У Житомирській області ОВК з другої спроби розпочала роботу

23-02-2019
У виборчому окрузі №65 (м. Новоград-Волинський) 20 лютого окружна виборча комісія з другої спроби зібрала ⅔ членів для проведення першого засідання. Із 38 членів комісії, затверджених ЦВК, були присутні лише 25.

Засідання було призначене на 12.00 год у приміщенні Новоград-Волинського Палацу культури.

Відповідно до частини 2 статті 26 Закону України «Про вибори Президента України»: «Повноваження окружної виборчої комісії починаються з моменту складення присяги не менш як двома третинами її складу, визначеного при її утворенні, на її першому засіданні, яке проводиться не пізніш як на другий день після дня прийняття рішення про її утворення і скликається її головою».

У випадку ОВК №65 дві треті це 25.3 і для кворуму потрібні 26 членів.

Про це повідомляє ОПОРА.

На засіданні в Новоград-Волинському були присутні 25 членів комісії з 38. Комісія оголосила про початок роботи, присутні 25 людей прийняли присягу.

Представник громадської організації звернувся до голови комісії із зауваженням, що для кворуму потрібно, щоб на засіданні були присутні 26 членів комісії, бо це є порушенням. У свою чергу голова порадилась з ЦВК і оголосили перерву, щоб зібрати кворум, зробити повторне голосування і продовжити роботу. Однак, після перерви склад трохи змінився на одну людину. Зібралися знову 25 членів комісії, але один чоловік, який був на засіданні до перерви, не прийшов, а прийшла член комісії, якої не було спочатку. Знову проголосували 25 осіб. За словами представника ОПОРИ, голова комісії ще раз радилася з ЦВК та юристами і прийшли до висновку, що варто привести до присяги 26 –го члена комісії, який приєднався до засідання після перерви і продовжити засідання.

У ВО №66 (м.Малин) засідання відбулося 20 лютого. На першому засіданні були присутні 26 членів комісії з 38 (⅔ складу). Перед початком виступив начальник відділу реєстру виборців міста Малина Андрій Височинський, який пояснив всім членам ОВК, як змінити місце голосування без зміни місця реєстрації. Члени комісії обрали трьох людей, які будуть працювати на платній основі та склали присягу.

У місті Коростень ВО №64 комісія зібралась на перше засідання у визначений законом термін – 19 лютого. Були присутні 26 з 37 членів, також бухгалтер та юрист. На засідання прийняли присягу. Заступник голови Любов Вербельчук, представниця кандидата в Президенти Ольги Богомолець, відмовилася виконувати обов'язки заступника. Серед членів ОВК був призначений, як повідомила комісія, «новий заступник» – Ольга Колесник від кандидата Петра Порошенка.

Голова комісії Олег Гурін розповів: «Заступник, який був присутній на засіданні звернувся до нас і повідомив про те, що він за сімейними обставинами не може виконувати функції заступника. Тому була пропозиція призначити серед членів ОВК людину, яка буде виконувати ці обов'язки на платній основі. Це законом передбачено. Серед членів ОВК вибирається голосування людина, яка на платній основі виконує обов'язки заступника голови комісії. Це не нова людина зі сторони. У нас є постанова ЦВК, де визначена кількість членів, які представляють різних кандидатів у Президенти. Якщо людина відмовляється – голова, заступник або секретар, то серед членів ОВК обирається людина, яка виконує ці функції. Загальна кількість членів у нас залишилась така сама, той хто був заступником стає членом ОВК», – зазначив голова комісії.
Відповідно до частини 8 статті 23 Закону, ЦВК одночасно з формуванням складу ОВК призначає голову, заступника голови, секретаря такої виборчої комісії. Кожний суб’єкт подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій має право на пропорційну частку кожної категорії керівних посад в окружних виборчих комісіях. При цьому повинна бути дотримана приблизна рівномірність територіального розподілу посад, отриманих представниками кожного суб’єкта подання.

Відповідно до частини 9 статті 30 Закону України «Про вибори Президента України» рішення про дострокове припинення повноважень або заміну заступника голови виборчої комісії приймається одночасно з рішенням про призначення нового члена комісії на посаду голови, заступника голови, секретаря виборчої комісії від того ж суб’єкта подання. Відповідно до частини 8 статті 30 Закону у разі систематичного заступником голови покладених на нього обов’язків окружна виборча комісія може звернутися до ЦВК, з мотивованим рішенням про його заміну, якщо за це проголосувало не менше двох третин від складу комісії. Це рішення підлягає обов’язковому розгляду у строки, зазначені в частині сьомій цієї статті. Таке рішення не є підставою для припинення повноважень вказаних осіб як членів відповідної виборчої комісії.

У ВО №63 (м. Бердичів) комісію сформовано у складі 37 чоловік. На першому засіданні були присутні 26 членів, які склали присягу, затвердили графік роботи та календарний план і озвучили обов'язки членів комісії. З 11 осіб, які не з'явилися на засідання, семеро проживають за межами області. Заступник голови Ольга Забродська, представниця Віталія Скоцика, відмовилась від роботи в комісії, проживає в смт. Корнин, Попільнянського р-ну. Також на засіданні була присутня керуюча справами Бердичівського міськвиконкому Надія Мохно, яка розповіла про матеріально-технічне забезпечення діяльності комісії.

У Житомирі ВО №62 ОВК зібралася на перше засідання 19 лютого. Присутні 26 з 36 членів комісії. Прийняли присягу та обговорили план роботи.

На перше засідання ОВК №67 (м. Чуднів) 20 лютого зібралися 26 членів з 38. На засіданні прийняли присягу та оголосила план роботи. Також комісія очікує на заміну заступника голови.
Джерело статті: Житомир-Онлайн

На головну сторінку

«    Лютий 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Новини