Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
На оздоровлення та відпочинок до Туреччини відбули 200 членів родин загиблих українських героїв

На оздоровлення та відпочинок до Туреччини відбули 200 членів родин загиблих українських героїв

18-04-2019
Сьогодні 18 квітня, на відпочинок до Туреччини відправилися 200 членів родин військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та правоохоронних органів України, які загинули за свободу і незалежність нашої країни на Донбасі.

Упродовж 7 днів члени родин загиблих військовослужбовців відпочиватимуть та оздоровлюватимуться в курортній Анталії. Також на українців чекає насичена екскурсійна програма історичними місцями Туреччини.

Переліт учасників в обидві сторони, проживання, харчування та відпочинок — всі витрати забезпечуються Урядом Турецької Республіки, який є ініціатором даної програми щодо піклування про родини загиблих українських військовослужбовців. За 5 років реалізації цієї ініціативи, Туреччина запросила на оздоровлення та реабілітацію вже понад 800 членів сімей українських захисників.

Проводжаючи чергову групу українців до Туреччини заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко та Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні пан Ягмур Ахмет Гульдере побажали їм гарного відпочину, радості, натхнення та запевнили, що співпраця між нашими країнами продовжуватиметься й надалі.

— У нас сьогодні важлива гуманітарна акція. Ми проводжаємо на відпочинок до Туреччини групу українських громадян, які на жаль, втратили своїх рідних внаслідок російської агресії проти України. Дякую пану Послу та Турецькій Республіці за постійну підтримку нашої країни. Дуже важливо, що саме через такі кроки зміцнюється дружба між нашими народами. Завдяки таким гуманітарним акціям між Туреччиною та Україною існує масштабна військова та військово-технічна співпраця, — наголосив Анатолій Петренко.

Серед учасників оздоровчого туру — рідні загиблих військових зі всієї України. Дружина загиблого військовослужбовця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Костянтина Непопа Тетяна з дочкою Марією по даній програмі їдуть вперше. Дякують керівництву держави за піклування і сподіваються добре відпочити та ознайомитися з історією Туреччини.

Їде до Туреччини й пані Оксана Семеновська з синами Кирилом та Данилом. Вони проживають у Запорізькій області. Їхній чоловік та батько був прикордонником, який загинув у 2014 році під час ворожого мінометного обстрілу, коли виконував обов’язки начальника прикордонного наряду. Сини відпочивали раніше в Хорватії, а до Туреччини летять вперше. Родина також висловила вдячність народу й Уряду Турецької Республіки за організацію і забезпечення такої важливої для них підтримки.

— Наша країна разом з українцями поділяє біль за загиблими військовими. Тому кілька років тому, ми започаткували програму підтримки родин полеглих українських воїнів. Я впевнений, що для наших дорогих гостей, які відлітають до Анталії, наша держава стане близькою. Така співпраця зближує наші народи. Туреччина та Україна — дружні країни, — зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні пан Ягмур Ахмет Гульдере.

Слід зауважити, що повнолітні громадяни України зі складу групи відпочиваючих, включені до списку виборців на закордонній виборчій дільниці при Консульстві України в місті Анталія та зможуть взяти участь у виборах Президента України.

Інформаційне агентство Міноборони України


На головну сторінку

«    Квітень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Новини