Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Головинський кар'єр продали за 12 мільйонів гривень

Головинський кар'єр продали за 12 мільйонів гривень

24-05-2019
Договір купівлі-продажу майнового комплексу «Головинський кар’єр», розміщеного в Черняхівському районі Житомирської області, є незаконним, оскільки ціна у 12 мільйонів гривень є неспівмірною з його реальною вартістю.

Про це на сесії Житомирської облради 23 травня заявив Головинський селищний голова Іван Гетьманенко.

«Звертаюся до прокуратури Житомирської області розслідувати незаконність договору купівлі-продажу цілісного майнового комплексу «Головинський кар’єр». За 12 мільйонів…

Це коштує залізниця і один тепловоз, а їх там два! Також звертаюся до Служби безпеки України. Шановні, якщо ви не наведете порядок із землею… Запам’ятайте раз і назавжди: земля належить Головинській селищній раді, і розпоряджатися нею… треба питати, мабуть. Хоч я зараз селищний голова, але в мене є депутати, які приймають рішення. А ми сьогодні упустили.

І тим більше, не даєте створити Головинську громаду»
, - нарікав селищний голова з трибуни сесії.

Нагадаємо, йдеться про цілісний майновий комплекс державного підприємства «Головинський кар’єр», розміщений у смт Головине Черняхівського району. До його складу входять 57 будівель та споруд, 165 машин та одиниць устаткування, 22 транспортних засоби, 2 тепловози та інше майно. Як державне підприємство «Головинський кар’єр» функціонує з 20 липня 2016 року.

«Це одне з унікальних підприємств з сторічною історією, розташоване в сировинній зоні особливих гранітів та лабрадоритів: габбро Kometa Black, лабродорит Blue Volga, лабродорит Black Sea, які добуваються на Головинському та Сліпчицькому родовищах. На даний час ДП не проводить розробку родовищ через відсутність спецдозволів на користування надрами», - йшлося в оголошенні про продаж об’єкта на ресурсі Prozorro.Продажі.

Майновий комплекс ДП «Головинський кар’єр» продавали з 2017 року через Фонд держмайна. Його початкова ціна становила 45,1 млн грн, однак покупців не знайшлося. У березні 2019 підприємство знову виставили на аукціон з удвічі нижчою ціною – 22,5 млн грн. Однак і цього разу не було жодної пропозиції.

28 березня 2019 року підприємство утретє виставили на аукціон зі стартовою вартістю 11 млн 269 тис. грн і отримали двох учасників – ТОВ «Надра інвест груп» і ТОВ «Головинський камінь», зареєстровані у Києві. На третьому етапі аукціону «Надра інвест груп» відмовилися від очікування, і переможцем визнали ТОВ «Головинський камінь» з остаточною пропозицією 11 мільйонів 947 тисяч 695 гривень.

16 травня з товариством уклали договір купівлі-продажу майнового комплексу зі збереженням виду економічної діяльності протягом 5 років.

Примітно, що у товариства «Головинський камінь» буквально перед продажем, 13 травня 2019 року, змінився керівник: ним став Косецький Максим Едуардович з міста Бердичів Житомирської області. До цього часу фірмою керував Целуйко Олександр Вікторович. Інших фірм та організацій, якими керує Максим Косецький, пошукові сервіси не знаходять.

Основним видом економічної діяльності ТОВ «Головинський камінь» є добування декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю.

Нагадаємо, у березні 2019 року регіональне відділення Фонду держмайна по Житомирській області за 22,53 млн грн повторно продавало на електронному аукціоні єдиний майновий комплекс державного підприємства «Головинський кар’єр».

На головну сторінку

«    Травень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Новини