Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Як поставити свекруху на місце: поради психолога

Як поставити свекруху на місце: поради психолога

21-10-2019
Коли мати навідується в будинок дорослого сина не рідше від двох разів на тиждень, а то й частіше, і не просто з дружнім візитом, а з метою тотального контролю життя всієї родини, навіть найбільш поступливій невістці може не вистачити терпіння і тактовності щодо неї.

У питанні, як поставити свекруху на місце, психологія радить спиратися на мирні методи: все-таки мова йде про спілкування з найближчою й найріднішою людиною чоловіка. Однак в житті нерідко буває так, що з цією найріднішою людиною перебувати поруч просто нестерпно. Особливо складно нормально спілкуватися зі свекрухою-істеричкою, яка в свої солідні роки поводиться як маленька дитина.

Психологи радять у подібних випадках використовувати такі виховні заходи:

Гумор. Можна як шаблонами озброїтися готовими анекдотами про стосунки між свекрухою та невісткою, наприклад: на зауваження типу «у тебе суп занадто солоний» можна відповісти, що «це все від великої любові до чоловіка». Тим, кого природа наділила хорошим почуттям гумору і швидкою реакцією, не складе великих труднощів придумати свій влучний жарт у відповідь на зауваження свекрухи.

Цинізм. Поставити на місце нахабну свекруху допоможуть її ж методи спілкування. Якщо свекруха, наприклад, почне журитися про гірку долю сина, якому в дружини дісталася «безрука неохайна дурепа», можна коротко зауважити: «Який йшов – таку знайшов». Ще один варіант цинічної відповіді на образи свекрухи: «Кажуть, чоловіки вибирають в дружини тих, хто найбільше на їхню матір схожий».

Нестерпна обстановка в квартирі. Якщо візити свекрухи стали занадто частими, створіть в квартирі таку обстановку, при якій жінці похилого віку буде некомфортно. Для цього, наприклад, варто дозволити дітям вмикати телевізор на велику гучність, грати в рухливі ігри. Можна навіть запропонувати їм покликати в гості кількох своїх друзів. Після такого «гучного» спілкування з онуками бабуся, найімовірніше, ще не скоро за ними скучить.
Коли до сліз довела свекруха, ваш чоловік повинен втрутитися і поставити на місце свою маму. Якщо йому дійсно дорога родина, він обов’язково це зробить. У будь-якому випадку, терпіти мовчки причіпки свекрухи роками неправильно. Всі конфлікти необхідно вирішувати відразу ж.

На головну сторінку

«    Жовтень 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Новини