Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Мери Житомира та Баранівки говорили з Прем’єр-міністром про проєкт Держбюджету-2020

Мери Житомира та Баранівки говорили з Прем’єр-міністром про проєкт Держбюджету-2020

13-11-2019
Вчора, 12 листопада, відбулася друга зустріч членів Правління АМУ з Прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком. Позицію очільників громад Житомирщини на заході представляли Житомирський міський голова Сергій Сухомлин та Баранівський міський голова Анатолій Душко. Загалом на зустріч з О.Гончаруком були запрошені 25 голів громад з усіх областей та Виконавчий директор АМУ Слобожан.

«Головною метою цієї зустрічі було вирішення проблемних питань місцевого самоврядування у проекті Днржбюджету-2020. Адже за дорученням Прем’єр-міністра після попередньої зустрічі (22 жовтня) Міністерство фінансів провело 8 листопада нараду з АМУ, але ніяких результатів та домовленостей не отримано - проект Держбюджету-2020 до другого читання не враховує жодної пропозиції АМУ», - поінформували в АМУ.

Міські голови під час напруженої дискусії висловлювали позицію щодо недопустимості обмеження ресурсів місцевих бюджетів - зокрема, через скасування надходження до місцевих бюджетів відсотку від акцизу з пального, не проведення індексації вартості землі, збереження пільг по платі за землю деяким підприємствам тощо. Недостатність коштів у органів місцевого самоврядування зумовить неспроможність забезпечити елементарну життєдіяльність громад та надання основних послуг жителям. Тим більше не вистачить ресурсів на реалізацію державних рішень, які перекладаються на місцеві бюджети. Так, за підрахунками АМУ на підвищення заробітної плати педагогам (за постановами Уряду №№ 822, 695, 755) потрібно 14,6 млрд грн, яких у проекті бюджету на наступний рік не передбачено. При цьому представники Міністерства фінансів наполегливо стверджують, що у місцевого самоврядування достатньо ресурсів для покриття цих та інших витрат.

Викликає занепокоєння АМУ й позиція Міністерства фінансів щодо не переведення на прямі міжбюджетні відносини ОТГ, які провели перші вибори у 2019 році. Глава Уряду та Міністр розвитку територій та громад висловлюють підтримку врахування у Держбюджеті-2020 новостворених ОТГ та громад, утворених навколо міст обласного значення.

«На жаль результатів немає, хоча обіцяють через зміни до Закону про Бюджет-2020 знайти баланс. Історія нас не учить, постійні маніпуляції з доходами, головне відсутність розуміння того, що тільки через збільшення доходів, через створення економіки, через контроль за доходами можна покращити місцеві бюджети!!!», - написав на своїй сторінці у соцмережі Баранівський міський голова Анатолій Душко.

Асоціація міст України, висловлюючи занепокоєння щодо передбаченого проектом Держбюджету-2020 суттєвого обмеження ресурсів територіальних громад, звертається до народних депутатів України з проханням врахувати пропозиції АМУ та захистити інтереси простих громадян при прийнятті Закону про Державний бюджет України на 2020 рік.

На головну сторінку

«    Листопад 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Новини