Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирські ПТУ не потрапили в пілотний проєкт, місто знову виділятиме їм кошти – 100 млн грн на рік

Житомирські ПТУ не потрапили в пілотний проєкт, місто знову виділятиме їм кошти – 100 млн грн на рік

15-11-2019
Професійно-технічні заклади, які розташовані в Житомирі, не потрапили до пілотного проєкту і в 2020 році знову будуть фінансуватися з міського бюджету.

Про це 15 листопада, після завершення позачергового засідання міськвиконкому, повідомила заступниця мера Світлана Ольшанська.

«В червні цього року нам було підтверджено, що ми потрапили до пілотного проєкту, по якому в трьох областях України професійно-технічні заклади мають перейти на обласний рівень. Потім якимось чином в жовтні вийшло так, що ми вже не в «пілоті». Вчора спілкувалися із заступником міністра (освіти і науки) і він підтвердив, що ми не в «пілоті», і на 2020 рік в цей проєкт ми вже не потрапимо, тому що бюджети сформовані й область на сьогоднішній день не підтвердила, що може взяти ці заклади на утримання, бо в них немає коштів», - повідомила Світлана Ольшанська.

За її словами, до пілотного проєкту потрапили: Вінницька, Волинська, Закарпатська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Черкаська області. Світлана Ольшанська нагадала, що утримання ПТУ обходиться міському бюджету приблизно в 100 мільйонів гривень на рік.

«В цьому році було 100 мільйонів, наступного буде трохи більше. Відповідно до загальнодержавної концепції, до 2022 року всі ПТУ мають перейти на обласний рівень і будуть фінансуватися з обласного бюджету. Якщо говорити про контингент учнів, то дітей з Житомира там 30%, інші – це діти зі всієї області, можливо й з інших областей. Згідно з концепцією, обласний бюджет бере на утримання ПТУ, але громади будуть співфінансувати це утримання, попередньо – пропорційно кількості дітей, тобто замість 100 мільйонів будемо виділяти 30», - пояснила заступниця мера.

Також вона розповіла про можливість отримати співфінансування з державного бюджету на утримання ПТУ.

«Зараз розробляються умови конкурсу по отриманню професійно-технічними закладами співфінансування з державного бюджету: підтримувати будуть виключно тих, хто ефективний і дає результат. Будуть враховуватися такі фактори, як фаховість підготовки дітей, матеріально-технічна база, затребуваність професій на ринку праці тощо. Зараз готується положення, яке буде регламентувати, хто допускається до участі в конкурсі і які фактори будуть враховуватися. Згідно з прогнозом, на 2020 рік набагато збільшується фінансування по цій програмі», - наголосила Світлана Ольшанська.

Заступниця директора департаменту освіти Світлана Ковтуненко зазначила, що у Житомирі з п’яти центрів професійно-технічної освіти, ефективними є три. Секретар міської ради Наталія Чиж зауважила, що коли ПТУ випускає спеціалістів за спеціальністю «Міжнародні відносини», то це смішно. Вона уточнила, що мова йде про ПТУ №6. Світлана Ольшанська нагадала, що коли житомирські ПТУ перейшли на утримання з міського бюджету, то там були спеціальності «секретар-друкарка».

«В нас залишився останній рік, коли ми не можемо зняти ті професії, набір на які ми зняли ще два роки тому, бо там є термін навчання – 2,7 роки, 3,1 рік. І ті, хто вступив на ці спеціальності, мають їх закінчити. Це вже останній рік, ми їх випустимо і все», - пояснила Світлана Ковтуненко.
Джерело статті: Житомир.info

На головну сторінку

«    Листопад 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Новини