Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
У Житомирі почали продавати черемшу
У Житомирі почали продавати черемшу

На Житньому ринку у Житомирі...

  • У Житомирі почали продавати черемшу
    У Житомирі почали продавати черемшу

    На Житньому ринку у Житомирі...

  • Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева
    Про складну ситуацію проживання переселенців у “червоній лікарні” Хорошева

    Більшість з нас нещодавно бачила...

  • Помер Геннадій Москаль
    Помер Геннадій Москаль

    Він займав багато державних посад,...

  • У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки
    У туалеті фан-зони на центральному стадіоні в Житомирі не встановили кабінки

    Відкрили там також чудову фан-зону...

Новини
Україною, схоже, керує організоване ОЗУ. У народі – "Слуга народу"

Україною, схоже, керує організоване ОЗУ. У народі – "Слуга народу"

20-11-2019
У мережі опублікували записи розмов глави Державного бюро розслідувань Романа Труби у своєму кабінеті, де він особисто обговорював кримінальні справи стосовно топчиновників із главою Офісу президента Андрієм Богданом і Генеральним прокурором Русланом Рябошапкою.

Опублікували записи в анонімному Telegram-каналі "Трубу прорвало". Як пише на своїй Facebook-сторінці журналіст Юрій Бутусов, аудіозаписи стосуються відразу кількох важливих епізодів:

Роман Труба за дзвінком і смсками від генерального прокурора Руслана Рябошапки і глави Офісу президента Андрія Богдана дає команди і призупиняє на час візиту місії МВФ обшуки у Дніпровській міськраді, Приватбанку та НБУ.

Справи проти Порошенка, які веде ДБР, керуються ОП і контролюються особисто Богданом.

19 вересня, за словами Труби, президент дав йому завдання щодо порушення справ щодо конкретних державних структур і галузей, тоді він працюватиме після 31 грудня.

Директор НАБУ Артем Ситник телефонує Трубі і повідомляє, що на скандальних записах розмов у кабінеті судді Вовка фігурують заступники Труби.

Проєкт підозри колишній в.о. міністра охорони здоров'я Уляні Супрун Труба, за його словами, возив особисто президенту.

Глава компанії-виробника спальних мішків для Міноборони Михайло Немирівський обговорював із Трубою хід розслідування щодо закупівель в армії, щоб уникнути свого втрапляння у скандал.

Детально з усіма аудіозаписами можна ознайомитися тут.

Журналіст доповнює, що з юридичної точки зору факт публікації – катастрофа для глави Офісу президента, а також Генерального прокурора.

Адже вони не мають жодних повноважень "у ручному режимі" контролювати хід справ. Тепер же будь-яка кримінальна справа як в очах суспільства, так і західних дипломатів буде виключно політичним переслідуванням.

Україною, схоже, керує організоване ОЗУ. У народі – "Слуга народу"

Андрій Богдан і Роман Труба


"Записи демонструють, що справи порушуються і просуваються за командою ОП. А отже про яку справедливість, про які принципи може бути мова? В чиїх інтересах трясе ОП Дніпровську міськраду і ПриватБанк – у державних?", – стверджує Бутусов.

За цієї ситуації перед президентом Володимиром Зеленським є відразу кілька варіантів дій. Зробити по-старому і просто проігнорувати резонансний компромат. Замовкнути й інформаційно "закрити" реальну кримінальну справу. Як він це і робить зі скандальними записами розмови Юрія Коряченкова ("Юзика") із криворізькою поліцією.

Окремо має виступити і глава НАБУ Артем Ситник і підтвердити, чи був факт розмови. Якщо був, то НАБУ просто зобов'язане відкрити кримінальне провадження щодо Романа Труби.

"Мають з'явитися заяви і фракцій Верховної Ради – необхідне створення депутатської слідчої комісії, необхідно провести фактичну перевірку розмов на записі. Всі фігуранти розмов мають дати оцінку – чи відповідають викладені факти реальним обставинам розслідування, про які їм відомо", – підсумував Бутусов.

Роман Труба ще у вересні 2019 року заявив, що в його кабінеті були знайдені прослуховуючі пристрої. За його словами, апаратура була встановлена професійно. Він запевняв, що "нічого цікавого" про нього на записах бути не може. "А ось про стан проваджень, які ми обговорювали зі слідчими – так. У тому числі, резонансних", – заявляв він в коментарі журналістам.

Довідка: Роман Труба – директор Державного бюро розслідувань. Призначений на посаду 22 листопада 2017 року. З липня 2014 року по травень 2015 працював на вищих керівних позиціях в Генеральній прокуратурі України.
Джерело статті: Обозреватель

На головну сторінку

«    Листопад 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Новини