Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Житомирський ліцей №24 отримає грантові кошти на покращення інфраструктури біля закладу

Житомирський ліцей №24 отримає грантові кошти на покращення інфраструктури біля закладу

21-11-2019
21 листопада чотири школи Житомирської ОТГ, які є учасниками проєкту «TUMI: шлях до школи», презентували результати дослідження, як рухаються школярі до навчальних закладів.

За результатами дослідження на шляху до школи учням трапляються різні перешкоди, починаючи від нерегульованого перехрестя та закінчуючи безпритульними собаками. Також були виявлені й спільні проблеми - стан дорожнього покриття та відсутність тротуарів.

«В чотирьох школах дуже різні проблеми. Наприклад, у Вересівській школі, в якій взагалі тотальна проблема відсутності інфраструктури, дуже часто діти мають йти ґрунтовою дорогою. Якщо пройшов дощ, дитина не може нормально, сухо дійти до школи й вони мають, або обходити десь, або приходити брудним, мокрі до школи й це, звичайно, погано, бо вони хворіють. Школа № 8, біля якої дуже інтенсивний рух і, відповідно, дітям складно переходити дорогу. Протягом 15-20 хвилин перед початком занять кожну хвилину дорогу переходить 4 дитини. А там взагалі немає пішохідного переходу: це насправді дуже небезпечно для цих дітей. Є проблема освітлення, наприклад у ліцей №24 навчаються у три зміни й частина дітей повертається додому, коли вже темно. Тому наші дослідники досліджували у темну пору року і виявилося що є вулиці, на яких взагалі немає освітлення», - розповідає радниця Житомирського міського голови з питань мобільності Олена Чернишова.



Дослідження території навколо навчальних закладів проводили шкільні комітети з мобільності, до складу яких входили батьки, вчителі та учні.

Школярі Вересівської школи зізнаються, у сільській місцевості дістатися до навчального закладу не легко, проте до участі в проєкті над цим не замислювалися.

«Чесно кажучи, я не звертала увагу на них, не акцентувала на цьому увагу. Коли школа взяла участь «TUMI: шлях до школи», ми звернули на це увагу й проблеми дійсно є, й їх потрібно вирішувати. Це пересування, покриття дороги й вони дійсно важкі, й потрібно якомога швидше їх вирішувати тому, що пересування до школи має бути безпечним», - ділиться учениця Вересівської школи Тетяна Яремова.

За рішенням журі переможцем став ліцей №24. Саме вони отримають додаткове фінансування на облаштування території навколо школи.

«Переможцем нашого фактично конкурсу по відбору презентацій став ліцей №24. Вони отримують можливість реалізації свого проєкту, безпосередньо втілення його у життя. Тобто тих проблемних питань, які були підняті в презентації, актуальні проблеми їх мікрорайону, території навколо школи та шкільної території. В ході подальшого проєкту буде розроблено проєктне рішення, те що саме має реалізуватися, щоб їх вирішити й власне вони отримують фінансування на реалізацію цих заходів», - говорить заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук.

Проте інші три школи також отримують підтримку у вирішенні інфраструктурних проблем на шляху до школи.


На головну сторінку

«    Листопад 2019    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Новини