Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
На що варто звернути увагу при виборі хороших консервів

На що варто звернути увагу при виборі хороших консервів

20-01-2020
В сучасних супермаркетах в нас очі розбігаються від достатку товарів.

Виробники всіляко намагаються залучити потенційного покупця до свого продукту. Хтось використовує етикетки з апетитними картинками, інші — жовті цінники. Але, на жаль, за привабливою упаковкою часто ховається далеко не якісний товар.

Ми підкажемо вам, на що варто звернути увагу при виборі хороших консервів.

Керуючись цими простими правилами, ви ніколи не прогадаєте з купівлею консервації. Слідуйте їм, щоб не розчаруватися по приході додому, виявивши низькосортний продукт.

Огляньте банку

Зовнішній вигляд товару може свідчити про його якість. Не варто купувати консерви в м'ятих, пошкоджених банках. Це свідчить про порушення транспортування. Якщо при перевезенні банка падала і билася, найімовірніше, цілісність її вмісту порушена. В такому випадку ви отримаєте кашу замість повноцінного продукту.

Крім того, уникайте роздутих консервних банок. Порушена герметичність упаковки, і всередину потрапив кисень. Все це створює в банці ідеальні умови для життя бактерій.

Це стосується і консервів у скляній тарі. Якщо ви бачите, що кришка пошкоджена або здута, продукт ні в якому разі не можна купувати.

Якщо, відкривши металеву банку, ви виявили іржу або темні плями на внутрішній поверхні — не їжте консерви. Це ознаки того, що покриття стінок банки нікудишнє. Внаслідок цього продукт контактував з металом і окислився.

Струсніть банку

Якщо, струшуючи банку з сардиною, ви чуєте булькання — риби там мало. Намагайтеся вибирати щільно набиті консерви, де вміст не хлюпається в заливці.

Вивчіть маркування

Маркування на консервних банках зазвичай знаходиться на верхній або нижній поверхні. Спираючись на цю позначку, покупець може отримати більше інформації про консерву.

Віддавайте перевагу тисненому маркуванню, оскільки його не можна фальсифікувати на відміну від друкарського (з допомогою фарби). І пам'ятайте: заводське маркування вибивається зсередини банки, вибиті зовні знаки свідчать про фальшивку.

Ознайомтеся з виробником

Якщо ім'я бренду добре розрекламоване, це ще не означає, що якість його продукції так само чудова. Головне, на чому слід концентрувати увагу — місцезнаходження заводу. Наприклад, консерви з риби, зроблені в передмісті, значно поступаються в якості консервам, вироблених на морському узбережжі.

Точно так само з м'ясною і м'ясорослинною консервацією. Обирайте виробників, які знаходяться в провідних тваринницьких центрах країни. Здавалося б, усе дуже логічно. Але ми часто закриваємо очі на такі важливі фактори при купівлі.

Уважно прочитайте склад

Існує безліч рецептів приготування консервів. Однак чим менше в їх складі інгредієнтів, тим якісніший продукт. Наприклад, краще всього, якщо консерва не містить нічого, крім м'яса, натурального жиру, спецій і води. Аналогічно і з рибними консервами: їх склад в ідеалі повинен обмежуватися рибою, рослинною олією, сіллю і перцем.

Подивіться на дату виготовлення і термін придатності

Рік і місяць закриття банки дуже важливі. Термін придатності консервів бере початок в день виготовлення. Слід пам'ятати, що для рибної консервації цей період не повинен перевищувати 2 роки, для м'ясної — 5 років (тушковане м'ясо — 2 роки), для овочевої — не більше 3 років.

Разом з тим враховуйте характерний час врожаю продукту. Наприклад, кабачки плодоносять з середини літа і до осені, тому найкраща кабачкова ікра датується саме цим періодом.

Порівняйте цінники

Враховуючи, скільки витрат вимагає вирощування, обробка, упаковка і транспортування продуктів, — хороші консерви не можуть коштувати дешево. Тому, як би не хотілося заощадити гроші, але за низьку ціну ви неодмінно отримаєте продукт такої ж якості.

Якщо застосовувати ці 7 правил на практиці, ваші очікування від консервів та реальність в підсумку обов'язково зустрінуться! Здорово, що у ХХІ столітті у нас завжди є вибір. Ми можемо робити його більш безпечно і усвідомлено, просто отримавши необхідну інформацію.

На головну сторінку

«    Січень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Новини