Свіжі новини
ГоловнаПодіїВ одному з мікрорайонів Житомира з'явилася спецтехніка, містяни занепокоєні

В одному з мікрорайонів Житомира з\’явилася спецтехніка, містяни занепокоєні

В соцмережах поширюють фото військової техніки з антенами, яка розташована в одному з мікрорайонів Житомира, поряд з ветеринарним факультетом агроакадемії.

Користувачі висловлюють побоювання, що техніка може становити небезпеку через невідомі випромінювання, – пише Полісся-онлайн.

“Ймовірно на фото комплекс РЕБ (назва техніки наразі уточнюється, однак комплекс візуально схожий на так звану “Красуху”). Техніку розміщено тут вже кілька місяців. Також минулого місяця Житомирський Національний Агроекологічний Університет повідомляв, що завідувач кафедри комп’ютерних технологій і моделювання систем ЖНАЕУ Юрій Бродський і старший викладач цієї кафедри Олександр Франжі розповіли про перший крок до освоєння космічних технологій на базі університету”, – зазначають в мережі.

Тут готуються запустити антену, яка працюватиме у частоті 137 МГц, та приймальну апаратуру, котра дозволить отримувати інформацію з різних космічних супутників.

Така станція прийматиме метеодані в режимі реального часу і сигналізуватиме про пересування атмосферних фронтів, зміну температури, великі пожежі. Результати спостережень передаватимуть до профільних місцевих служб і відомств, зокрема й у ДСНС. За умови додаткового залучення інформації від НЦУВКЗ очікують, що в Житомирській області підвищиться оперативність прийняття управлінських рішень у сфері агропромислового комплексу, екології та надзвичайних ситуацій.

Тим часом ЖНАЕУ підписав угоду про співпрацю з ВАТ «Меридіан» імені С.П. Корольова у сфері розробки та випробування електро- і радіовимірювальної апаратури та про перспективи застосування безпілотного авіаційного комплексу «SPECTATOR» в аграрному секторі.

В одному з мікрорайонів Житомира з'явилася спецтехніка, містяни занепокоєні
В одному з мікрорайонів Житомира з'явилася спецтехніка, містяни занепокоєні
Залиште свій коментар
Ваша стаття
Читайте також
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img