Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
 50 млн грн витратили в минулому році баранівські лісівники на ведення лісового господарства

50 млн грн витратили в минулому році баранівські лісівники на ведення лісового господарства

21-02-2020
Підсумками роботи підприємства за минулий рік ділиться директор лісгоспу Анатолій Остудімов:

«В минулому році цілий ряд негативних факторів на внутрішньому та зовнішньому ринку вплинули на зменшення обсягів виробництва та зниження економічних показників підприємства. Відтак свої головні завдання - лісівничі, лісозахисні, лісоохоронні та лісовідновлювальні заходи, працівникам лісгоспу вдалося виконати ціною неймовірних зусиль. Попри всі складнощі підприємство повністю виконало плани з лісовідновлення. На місцях зрубів в минулому році з´явилось 423 га нових лісів шляхом створення штучних лісових культур. Крім того, проведено сприяння природному поновленню на площі 34 га. Доповнено лісові культури минулих років на площі 100 га. На площі 140 га проведено обробіток ґрунту під створення лісових культур 2020 року. Догляд за лісовими культурами провели на площі 1000 га. Продовжуємо збільшувати площу доглядів, виконаних механізованим способом, адже якість такого виду догляду значно вища, при цьому витрати на проведення зменшуються за рахунок зменшення кратності доглядів.

Для забезпечення потреб підприємства в якісному садивному матеріалі минулого року проведено посівні роботи в лісових розсадниках та теплицях на площі 2 га. Там в минулому році вирощено 2,4 млн шт. стандартних сіянців, що відповідає потребі нашого підприємства для забезпечення лісокультурної компанії 2020 року. Сосни звичайної маємо 1,6 млн. шт., дуба звичайного - 0,5 млн. шт.

З кожним роком усе більшої уваги підприємство приділяє вирощуванню декоративного садивного матеріалу. Щорічно розширюється породний та видовий склад. На території Баранівського лісництва функціонує торговельний майданчик для реалізації декоративного матеріалу, де кожен бажаючий на свій смак може придбати рослини для озеленення.

З метою запобігання виникненню лісових пожеж в 2019 році було влаштовано 257 км мінералізованих смуг та проведено догляд за ними протяжністю 895 км , крім того проводилась профілактична та роз’яснювальна робота, і як результат, незважаючи на надзвичайно посушливі погодні умови, в насадженнях нашого підприємства вдалось уникнути значних пожеж. Звичайно спалахи були, проте завдяки своєчасно проведеним заходам з локалізації не допущено їх розповсюдження.

Значні кошти минулого року були спрямовані на роботу з утримання наявної лісової мережі в належному стані та будівництво лісових доріг . В 2019 році відремонтовано майже 30 км лісових доріг на суму понад 3,5 млн грн. У Явненському лісництві побудовано 1,2 км дороги лісогосподарського призначення.

На 34,7 тис. га мисливських угідь, закріплених за підприємством, здійснювався комплекс біотехнічних заходів, спрямованих на покращення умов існування та збільшення чисельності мисливської фауни. Постійно проводяться рейди з охорони мисливських угідь від браконьєрства. Незважаючи на значні витрати, ми продовжуємо утримувати вольєру плямистих оленів, котра є не тільки візитівкою нашого підприємства, а й належить до найцікавіших місць туристичного маршруту Баранівської ОТГ.

Лісова охорона щоденно проводить рейди, спрямовані на охорону лісів від лісопорушень. Маємо позитивну тенденцію до зменшення кількості лісопорушень. До проведення рейдів залучаються представники поліції.

На ведення лісового та мисливського господарства минулоріч було спрямовано понад 49,5млн. грн, що в перерахунку на 1 га лісових земель підприємства складає понад 1,1 тис. грн.

В порівнянні з попереднім роком обсяг заготівлі деревини зменшився на 22%. На зменшення обсягів вплинули як нестабільність попиту на лісопродукцію, так і зменшення осередків всихання соснових насаджень завдяки своєчасно проведеним санітарним заходам в попередні роки.

В цехах переробки за 2019рік перероблено 53 тис.м³ деревини, що становить 37% від загальної кількості заготовленої. Випущено продукції переробки на суму 55 млн.грн. Випуск з одного переробленого кубометра складає 1028 грн

Чисельність штатних працівників за 2019 рік склала 404 особи, середньомісячна заробітна плата - 9215 грн .

За 2019 рік підприємством сплачено податків та обов”язкових платежів на суму 44,8 млн .грн, податкове навантаження зросло на 5,5 % від загального обсягу доходів, та становить майже 37%, що є надзвичайно великим тягарем.

Щодо інвестицій в розвиток підприємства то протягом останніх років щорічно спостерігався їх ріст. В минулому 2019 році нам вдалось спрямувати в розвиток лише 2,5 млн.грн. З них 1млн- це витрати на будівництво лісової дороги.»



 50 млн грн витратили в минулому році баранівські лісівники на ведення лісового господарства

На головну сторінку

«    Лютий 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Новини