Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Чому працювати на дачі потрібно ситими за народними прикметами

Чому працювати на дачі потрібно ситими за народними прикметами

26-02-2020
Повір'я "голодним на поле не виходити" безпосередньо стосується роботи в саду і на городі.

Щоб не отримати пустоцвіт, не шукати в полі дрібну, як горох, картоплю і не розчаровуватися мінімальним збором корисних культур, необхідно знати повір'я, що допомагають уникнути неприємностей в садівничих роботах, інформує Ukr.Media.

Чому не можна працювати на дачі на голодний шлунок за прикметами

Вважається, що займатися посадками на власній дачній ділянці або в полі необхідно тільки ситими. Якщо у людини, яка займається посадками буде постійне відчуття голоду, то майбутній урожай залишить це відчуття на весь майбутній рік. У старовину знаючі люди говорили: «Сам ситий — урожай багатий».

У цей же список можна включити цікаву вимогу по посадці соняшнику: «Працюй мовчки і при посадці насіння не їж». Будь-яка стороння дія відволікає від виконуваної задачі, висадка рослин проводиться недбало, половина насіння залишається на поверхні, на радість птахів і гризунів.

Звідки пішло повір'я

Перед тим як найняти людей для посадки врожаю, власник поля годував їх, сам обов'язково був присутній за загальним столом.

За манерою їсти визначалися хороші і погані працівники:

якщо людина їла швидко, але раціонально (спокійно, ґрунтовно, без зайвих рухів), то вона вважалася придатною для роботи;
якщо намагалася урвати від усіх страв по шматочку, то і працювати вона буде у всіх місцях одночасно, без користі, залишаючи все недоробленим;
якщо вона не поспішала, вела довгі розмови ні про що, і такої роботи очікувати від неї треба було — порожніх розмов і непосадженого поля,
у разі якщо потенційного працівника доводилося вмовляти з'їсти ще шматочок, то роботу він буде виконувати з-під палиці, під постійним наглядом і з окриками.

Хороший господар розпізнавав ледарів і балакунів по одній спільній трапезі. Таким людям відмовляли в наймі, воліючи селян працьовитих і ті, що мало розмовляють. Від правильної посадки, сапання, збирання залежав весь урожай і, відповідно, сите або напівголодне існування до наступних посівних.

Практична сторона питання

Якщо розглядати звичай з точки зору медицини, то вранці всі обмінні процеси в організмі протікають в уповільненому темпі. Показники глюкози в системному кровотоці знижені, що позначається на працездатності людини, а різкі навантаження здатні призвести до слабкості, приступів запаморочення.

Важка фізична праця на голодний шлунок може спровокувати:

нудоту;
короткочасні втрати свідомості;
гіпоглікемію.

У людини, яка постійно недоїдає або голодує, робота стає причиною гіпоглікемічної коми — при критичному рівні цукру в крові. Крім основних проявів, робота на присадибній ділянці голодним, може привести до хворобливих відчуттів у ділянці шлунка, проблем з нормальною дефекацією, викликати здуття і важкість у животі.

Регулярна фізична праця без сніданку провокує порушення природного вироблення інсуліну. Його наслідками вважають розвиток захворювань кровоносних судин, загострення наявних хронічних хвороб, формування цукрового діабету.

Заборона на роботи в саду або городі на голодний шлунок — це вікові спостереження за станом здоров'я тих, хто нехтує обов'язковим сніданком. Сита людина не відволікається від поставленого завдання, до кінця виконує намічений на день план. В іншому випадку городник буде відчувати наростаюче нездужання, бажання посидіти, відпочити. Ні про який гарний врожай мови не піде, — недбало виконані посадкові роботи дадуть відповідні плоди восени.

На головну сторінку

«    Лютий 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Новини