Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

  • Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня
    Погодинна оплата проїзду та разовий квиток будуть відтерміновані до 1 червня

    У Житомирі відтермінують погодинну оплату...

Новини
Кілька способів, за допомогою яких можна відрізнити справжній продукт від підробки

Кілька способів, за допомогою яких можна відрізнити справжній продукт від підробки

26-02-2020
Навіть напис «органічний» не є показником хорошої якості.

Існує кілька способів відрізнити справжній продукт від підробки.

М'ясні вироби

Почнемо з ковбас і сосисок, оскільки вони не тільки користуються великою популярністю, але і посідають перше місце за вмістом добавок і замінників, які тільки створюють ілюзію наявності м'яса в продукті.

Карагенан, часте вживання якого призводить до захворювань нирок, — один з таких компонентів. Його використовують для того, щоб утримати вологу. Простіше кажучи, ковбасу просто «накачують» водою для більшої ваги. У першу чергу це стосується виробів у вакуумній упаковці.

Перевірити наявність цієї добавки просто — натисніть сильніше. Якщо при цьому виступить рідина, значить, половину ціни становить саме вода.

Другий важливий показник — колір. Натуральні сосиски та ковбаси повинні бути рожево-сірими, але ніяк не яскраво-червоними або бордовими.

Масло

Масло повинно бути маслом. Спред і маргарин виготовляють з додаванням рослинних або тваринних жирів, які далекі від вершкових. Для того щоб перевірити, що за продукт перед вами, залиште куплене масло в розгорнутому вигляді на кілька хвилин. Якщо на поверхні виступлять краплини води, значить, це маргарин.

Молоко

Навіть звичайне молоко підлягає перевірці, через те, що сухе молоко або консерванти не є складовими натурального продукту. По-перше, добре молоко зберігається не більше 5 днів.

По-друге, кращий спосіб перевірити — додати в склянку молока ложку сметани. При використанні якісного продукту через деякий час вийде кисляк.

Сметана

Існує міф про те, що її якість залежить від густоти або жирності, але і першого і другого можна досягти штучно. Потрібно всього лише додати більше жиру (не вершкового) або згущувача.

З'ясувати, чи хороша сметана чи ні, можна, якщо додати одну ложку продукту в склянку окропу. Справжня сметана розчиниться, а вода стане схожою на молоко. Сметану, яка просто випаде у вигляді осаду, краще залишати на полиці супермаркету.

Мед

Мед легко розбавити або підробити, використовуючи сою або крохмаль. Важливо знати, що фальшивий мед посиніє, якщо додати в склянку з солодкими ласощами крапельку йоду!

Ікра

В ікру можуть нічого не додавати, якщо вона ніколи нею не була. Під виглядом ікри часто продаються підробки з морських водоростей. Таку ікру можна легко відрізнити від справжньої! Вона безслідно розчиняється в окропі, в той час як рибна ікра залишить білий слід за рахунок білка, який звертається при високій температурі.

Сир

Попри те, що видів сиру існує незліченна кількість, яскраво-жовтих і помаранчевих серед них немає, і це перша ознака підробки. Крім барвників в сир часто додають калієву селітру, яка відноситься до списку добавок категорії Е.

Вона негативно впливає на м'язовий тонус, нирки та серце, так що краще переконатися, що її немає в складі. І, звичайно, крохмаль. Як і у випадку з медом, нам допоможе йод: крапніть на шматочок сиру і перевірте, чи не посинів він.

Важливо! Пам'ятайте про те, що натуральні продукти мають менший термін придатності, ніж замінники. Переконайтеся, що вони називаються своїми іменами!

Наприклад, «згущене молоко», а не «згущенка», «сир», а не «сирний продукт», сметана, а не «сметанка».

Намагайтеся не купувати продукти з зменшувально-пестливими суфіксами в назвах, тому що вони позбавляють виробника від відповідальності за невідповідність вмісту державним стандартам.

На головну сторінку

«    Лютий 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Новини