Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік
    Міський голова Житомира оприлюднив декларацію за 2023 рік

    Міський голова Житомира Сергій Сухомлин...

  • У центрі Житомира помер чоловік
    У центрі Житомира помер чоловік

    У центрі Житомира, навпроти Телецентру,...

  • Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами
    Колишня житомирянка відкрила інтернет-магазин одягу з українськими мотивами

    Валентину Шафран (Світельську, Коноброцьку) добре...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

Новини
Ювенальними прокурорами Житомирщини у сфері охорони дитинства минулоріч заявлено позовів на 29,6 млн грн

Ювенальними прокурорами Житомирщини у сфері охорони дитинства минулоріч заявлено позовів на 29,6 млн грн

28-02-2020
Захист інтересів держави у сфері охорони дитинства, зокрема,при організації та забезпеченні освітнього процесу - один із пріоритетних напрямів прокуратури Житомирської області.

Протягом 2019 року ювенальні прокурори активно реагували на порушення вимог чинного законодавства при організації та забезпеченні освітнього процесу як засобами представницького, так і кримінального-караного характеру.

Так, органами прокуратури розпочато два кримінальних провадження за фактами порушень, допущених органами виконавчої влади при проведенні публічних закупівель.

У цілому минулоріч ювенальними прокурорами до суду заявлено 40 позовів на загальну суму 29,6 млнгрн, із яких 35 позовів на загальну суму 29,1млнгрн пов’язані з організацією та забезпеченням освітнього процесу.

Прокурори активно реагували на порушення, допущеніу бюджетній сфері при організації харчування дітей у навчальних закладах.

Так, протягом 2019 року нами заявлено 10 позовів на суму1,4 млнгрнпро визнання недійсними договорів купівлі-продажу (поставки) продуктів харчування для дошкільних та загальноосвітніх закладів Житомирщини. Наразі 5 позовів на загальну суму 429 тис грнсудами визнані обґрунтованими та задоволені. Крім цього, у ході розгляду 4 позовів на загальну суму 325 тис грнвідповідачі визнали законність вимог прокуратури та розірвали договори.

Встановлені порушення вимог законодавства у сфері охорони дитинства щодо забезпечення безкоштовним харчуванням у навчальних закладах комунальної форми власності дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з інвалідністю, дітей, які отримують державну соціальну допомогу, а також щодо зменшення на 50 % розміру плати за харчування для батьків, які виховують троє і більше дітей.На усі виявлені порушення ювенальні прокурори реагували заходами представницького характеру.

Належну увагу ювенальні прокурори приділяли питанню використання та розпорядження майном навчальних закладів.

Так, протягом минулого року заявлено 12 позовів про визнання протиправною бездіяльність органів місцевого самоврядування щодо невжиття заходів до оформлення правовстановлюючих документів на будівлі та земельні ділянки, які закріплені за навчальними закладами. Із них судами задоволено 8, та у 3 справах закрито провадження у зв’язку з добровільним усунення порушень відповідачами.

Крім цього, встановлено порушення вимог законодавства, допущених органами виконавчої влади та місцевого самоврядування при передачі майна навчальних закладів у користування на правах оренди.

Зокрема,Житомирською місцевою прокуратурою заявлено до суду позов щодо протиправної передачі підприємцю в оренду приміщення площею 216,9 кв.м., вартістю 5,2 млнгрн, що належить до державної форми власності та перебуває на балансі Житомирського професійного політехнічного ліцею. У ході розгляду сторони визнали законність вимог прокуратури та припинили оренду.

За реагування Бердичівської місцевої прокуратури припинено незаконну оренду нежитлового приміщення дитсадка, у якому орендар організував перукарські послуги.

Коростишівською місцевою прокуратуроювиявлено незаконне відчуження земельної ділянки державної форми власності загальною площею 4 га вартістю 450 тисгрн, яка перебувала у постійному користуванні Коростишівського професійного аграрного ліцею.

Таким чином, органи прокуратури області своєчасно тау повному обсязі реагували на порушення вимог чинного законодавства при організації та забезпеченні освітнього процесу засобами представницькогоі кримінально-караного характеру.

На головну сторінку

«    Лютий 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Новини