Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Ефективні та прості способи, які допоможуть розпізнати підроблений рис

Ефективні та прості способи, які допоможуть розпізнати підроблений рис

04-04-2020
Під час приготування їжі, господині вкладають в цей процес усю свою душу, адже вони хочуть подарувати своїм близьким не лише задоволення, але й запас вітамінів. У сучасних умовах життя це майже нездійсненне завдання. Адже мало того, що часто продукти виявляються простроченими, зіпсованими, але ще і синтетичними. У даному разі мова піде про рис. Адже іноді хочеться побалувати домашніх смачним пловом. Купиш пачку рису, а в процесі варіння з'являється запах пластмаси. Тому важливо вміти перевіряти крупу в домашніх умовах, щоб не отруїтися токсинами.

Дієві способи, які допоможуть розпізнати підроблений рис

Як би гарно не виглядав рис, не факт, що він взагалі справжній. Цей жах, під назвою «пластмасовий рис» увірвався в наше життя кілька років тому, чергова підробка з Китаю. Як виявилося, місцеві умільці навчилися робити рисову крупу з наступних інгредієнтів: крохмаль, гума та пластик. Щоб виготовлений матеріал придбав білий колір, його фарбували цегляним пилом. Іноді такі підробки легко розпізнати, але потрапити в халепу все одно можна. Щоб не попастися на вудку шахраїв і не дати їм заробити грошей на фальсифікаті, важливо знати декілька тестів, які допоможуть розпізнати підробку і зберегти здоров'я.

Кинути рис у воду

Вода допоможе у перевірці рису. Цей варіант перевірки рису досить простий. Він позбавить від процесу вдихання неприємного синтетичного запаху, який виділяється при термічній обробці пластикового рису. Варто лише кинути кілька зерен у воду: підроблений рис не потоне.

Потовкти у ступці

За кольором подрібненого рису можна визначити справжність продукту. Натуральні зерна перетворяться в білий порошок, фальшиві перетворяться в жовту пляму.

Зварити рис

При термічній обробці, підроблений рис виділяє задушливий запах пластмаси. Крім того, такі зерна не розварюються, на відміну від справжніх, а залишаються у первісній формі.

Підсмажити зерна

Такий тест можна провести не лише з допомогою запальнички, досить висипати його на розпечену сковорідку. Підроблені пластмасові зерна почнуть плавитися, втратять форму і колір. Справжній же рис, або збереже свій колір, або почорніє від високої температури. Також, крупа може і спалахнути, що свідчить про натуральність продукту.

Перевірка часом

Цей варіант, хоч і займає багато часу, але є найдієвішим. Зварений рис виставити на кілька днів на сонце і спостерігати, що відбувається: справжній рис засохне і почне покриватися цвіллю, а ось підроблений — залишиться в тому ж вигляді.

Розтерти в руках

Тест на розпізнавання підробки кольорового рису з допомогою долоньок. Щоб перевірити кольорові сорти рису, необхідно розтерти крупу в руках. Справжній рис не залишить кольорових слідів, а пофарбована цегляним пилом підробка віддасть свій пігмент.

На головну сторінку

«    Квітень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Новини