Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
Іноземна ДРГ або росіяни могли найняти місцевих мешканців, – генерал СБУ розповів про причини пожеж на Житомирщині

Іноземна ДРГ або росіяни могли найняти місцевих мешканців, – генерал СБУ розповів про причини пожеж на Житомирщині

24-04-2020
На Житомирщині з 16 квітня вирують найбільші за 24 роки лісові пожежі в Україні. За даними Житомирської ОДА, вогонь знищив у регіоні вже 43 нежитлових і 38 житлових будинків, а нанесену екосистемі регіону шкоду ще доведеться оцінити.

Міністр МВС Арсен Аваков заявив про початок антидиверсійної операції у лісі, а радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що це спроба дестабілізації ситуації. За його словами, все вказує на те, що це могла бути заздалегідь продумана кампанія з розрахунком напрямку вітру.

Для довідки: диверсійна група – це підрозділ спеціального призначення, що використовується для розвідки і диверсій у тилу противника у воєнний і передвоєнний час з метою дезорганізації тилових установ. Фактично Міністерство внутрішніх справ визнало причетність держави-агресора до масштабних пожеж на Житомирщині.

Генерал-майор СБУ, екс-заступник голови Служби безпеки Віктор Ягун підтвердив журналісту видання «Житомир онлайн», що є багато підстав вважати, що це спланована Росією диверсія.

«Якщо це підготовлена група, яка зайшла на територію України через кордон і здійснює диверсійні дії, то вона має бути ретельно підготовлена, та її, насправді, буде дуже важко виявити», – розповів Віктор Ягун.

«Але диверсійна група необов'язково має складатися з іноземців. У нас багато безробітних, асоціальних громадян, які не мають можливості якось прожити. І якщо їм запропонують будь-яку винагороду за таку діяльність, вони це зроблять. І спіймати їх набагато важче, ніж іноземну диверсійну групу. Вони легко розчиняються серед місцевого населення, і виявити їх дуже складно. Дати таке завдання через Інтернет простіше та дешевше, ніж відправляти групу диверсантів», – пояснює генерал-майор СБУ.

Віктор Ягун зазначив, що пожежі на Житомирщині вкрай негативно вплинули на екологію та господарство регіону.

«Дуже багато людей і до сьогоднішньої кризи не мали можливості достатньо заробляти, а ці райони (де вирують пожежі – ред.) на Житомирщині вважаються депресивними. І знищення цієї території погано позначиться не тільки на екології, але й безпосередньо на місцевому населенні. Також це негативно буде відбиватися на економіці області – слід врахувати потребу держави якось компенсувати знищення сільських угідь та зняти напруження у цьому регіоні», – пояснив він.

На головну сторінку


Від Mark 25 квітня 2020 09:31:
Кто таких людей назначает на высокие должности. Гереал, СБУ- нулевой аналитик. Профессиональности "ноль". Если бы ДРГ России хотела сжечь Чернобыльскую атомную - то она бы горела как и склады с боеприпасами... Пожары в зоне вызваны тремя причинами. 1. СОКРЫТИЕ ВЫРУБКИ ЛЕСА. 2. РАСЧИСТКА МЕСТНОСТИ ДЛЯ ПРОДОЛЖЕНИЯ ДОБЫЧИ ЯНТАРЯ. 3. МЕСТНОЕ НАСЕЛЕНИЕ, КОТОРОЕ ЖГЛО ТРАВУ И РАЗВЕДЕНИЕ КОСТРОВ НА ПИКНИКАХ.
«    Квітень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Новини