Авторизація
Імя користувача :
Пароль :
Відновити пароль!
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі
    Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Житомирі

    У дворі однієї з багатоповерхівок...

  • Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич
    Сьогодні святкує день народження відомий овручанин Віталій Юшкевич

    Віталія Юшкевича добре знають, люблять...

  • Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні
    Чоловік, в якого стріляли на Польовій у Житомирі, помер у лікарні

    43-річний житомирянин, замах на вбивство...

  • У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»
    У Житомирі прямо зараз транслюється російська телепрограма «Взгляд Панченко»

    У Житомирі прямо зараз транслюється...

Новини
«Батько не боявся смерті», — син одного з убитих на Житомирщині

«Батько не боявся смерті», — син одного з убитих на Житомирщині

27-05-2020
Сімох чоловіків, яких напередодні застрелили на Житомирщині, сьогодні поховали в Києві. Підозрюваний у вбивстві — орендар ставка, куди компанія вісьмох ветеранів, нацгвардійців та волонтерів приїхали на рибалку. Одному з них вдалося врятуватися.
Син одного із загиблих анонімно розповів журналістам hromadske, яким запам’ятає батька, яка його версія стрілянини та що очікує від слідства.

«Мій батько не дожив двох місяців до 50 років. Він був активним учасником Революції Гідності, а потім пішов на війну добровольцем в батальйон ім. Кульчицького. Всі хлопці, яких убили, служили теж там, але в різний період. Там і познайомились. Батько був прикладом мужності. Він не боявся смерті і завжди казав, що він «фартовий». Стільки разів його боронило від смерті. Те, що трапилося зараз, просто не вкладається в голові. Остання ротація мого батька була найдовшою — вісім місяців. Два тижні тому він повернувся з війни. І разом із сімома побратимами зібралися на рибалку. Всі вони були мужніми, справжніми друзями та патріотами України. Я їх всіх знав особисто».

Зранку 22 травня стало відомо, що в селі Новоселиця на Житомирщині орендар ставка застрелив із мисливської рушниці сімох людей. Деякі з них були його знайомими, які раніше приїжджали на риболовлю.

«Вони приїхали до ставка зранку 21 травня. Вдень рибалили, маринували м’ясо, і під вечір накрили стіл. Зідзвонилися з дружинами, що все гаразд і збираються спати.

Рома Ханенко («Гедзь») — один із загиблих — неодноразово приїжджав із друзями й дітьми до цього ставка. Він знав 58-річного орендаря, який здавав ставок для ловлі риби. Вони разом вечеряли з орендарем і жодних конфліктів у них не було».


За даними слідства, близько першої години ночі після розпивання спиртних напоїв орендар ставка, який є професійним мисливцем, через раптову неприязнь почав розстрілювати знайомих зі своєї гладкоствольної мисливської рушниці марки «ІЖ». Одному з восьми вдалося втекти.

Cлідство каже, що тіла загиблих перебували в кількох місцях. Двоє чоловіків на момент загибелі були в альтанці, де раніше вечеряли компанією з орендарем ставка. Тіла ще двох чоловіків поліцейські знайшли на вході до будинку, де спали рибалки. Інші троє вбитих були в ліжках в одній із кімнат.

На місці вбивства поліція знайшла 6 одиниць вогнепальної зброї, яка належала чоловікам і була зареєстрована.

«Батьку він прострелив праву легеню і печінку. У всіх інших також поранення в області тулуба. Одному вдалося втекти. Зараз активно обговорюють тему, що компанія розпивала спиртні напої. Я хочу сказати, що із 8 чоловіків пили не всі. Мій батько точно непитущий. Також дружина стрілка назвала причину конфлікту — що нібито атовці самі воювали, а орендар не пустив своїх дітей до армії. Я знаю, що мій батько та інші ніколи не могли такого сказати безпідставно. Бо були проти того, щоб молодь ішла на війну. Я думаю, що він щось ляпнув, а вони йому пояснили у грубому тоні. Це все-таки вояки».

23 травня в Корольовському суді Житомира орендаря ставка Анатолія З. відправили під варту без права внесення застави. Під час засідання він сказав, що це був самозахист: «Їх було вісім осіб, а я був сам. Тим паче вночі. Я не переховувався. Я повідомив органи, я сидів і чекав. Приїхали органи, я підійшов, поклав рушницю на капот і все».

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство двох і більше осіб. Санкція статті передбачає до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

«Я насправді не маю сумнівів, що орендарю дадуть пожиттєве. Навіть якщо за ним хтось стоїть, я не бачу сенсу його захищати. Я просто не знаю, який інший вирок можна дати покидьку, який зруйнував 7 сімей за одну ніч. Я, сім’ї загиблих та побратими загиблих прагнемо справедливості та покарання винних. І щоб пам’ять загиблих не заплямували».

Раніше журналісти видання «Сьогодні» знайшли дружину стрілка. Вона розповіла, що чоловік встиг їй обмовитися про причину конфлікту: «Все це відбулося на березі ставка. Там, де випивається горілка, — завжди конфлікт. Мій чоловік — людина запальна. Він уже визнав свою провину. Що стало причиною конфлікту? Чоловік встиг мені сказати, що конфлікт розгорівся через слова його приятелів про те, що вони воювали, а він своїх дітей не пустив до армії».

Жінка додала, що частина загиблих були приятелями чоловіка, які неодноразово приїздили до нього порибалити.

Орендар ставка також фігурував у затриманні начальника райвідділу поліції Житомирщини, яке відбулося незадовго до стрілянини. Це підтвердила речниця поліції області Алла Ващенко в коментарі місцевому виданню «Житомир.Інфо». Поліцейський вимагав у чоловіка щомісячні хабарі в 10 тисяч гривень за «невтручання в діяльність, пов’язану з розведенням риби».

«Компанія приїхала на риболовлю в ніч з 20 на 21 травня, тобто раніше, ніж відбулося затримання начальника райвідділу поліції. Вони були неподалік від того місця, де це відбувалося… Теоретично вони могли спостерігати за тим, що відбувалося. Ці дві події (затримання на хабарі та вбивство — ред.) пов’язує те, що й там, і там була одна й та сама особа — орендар ставка, але говорити про те, що вони (ветерани та волонтери — ред.) приїхали заради того, щоб з ним «розбиратися», не можна», — розповіла Ващенко.

Джерело статті: dilo.net.ua

На головну сторінку

«    Травень 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Новини